Когато украинската контраофанзива започна, нямаше заря, фанфари или тържествено слово

...
Когато украинската контраофанзива започна, нямаше заря, фанфари или тържествено слово
Коментари Харесай

ВОЙНАТА ТАЗИ СЕДМИЦА : Украйна атакува Русия в ахилесовата пета

Когато украинската контраатака стартира, нямаше заря, фанфари или тържествено слово на Зеленски. Но Киев ни предупреди и да не чакаме сходни сигнали, най-малко в ранните стадии от нападението, в което украинската войска се пробва да напипа слабите места в отбранителните линии на съперника.

През последните няколко дни украинската войска стартира да нанася удари на съперника върху това, което военни специалисти като считат за " ахилесова пета на съветската войска " - логистичните ѝ пунктове. Например, голям склад за муниции на руснаците край Рикове (град в Херсонска област) избухна в пламъци в ранните часове на 18 юни.

Decided to check telegram real fast before going to sleep and saw Rikove exploded this morning. Huge amount of ammo, been going for hours.????
— Andrew Perpetua (@AndrewPerpetua)

През Рикове минава единствената ж.п. линия, свързваща Крим с Мелитопол.

This morning, there was a strike on a fairly large Russian ammunition depot in Rykove, Kherson region. Distance to the front ~110 km.
Rykovo is located on the railroad between Crimea and Melitopil and is therefore an important logistical hub for Russians.
— Special Kherson Cat???????????? (@bayraktar_1love)

Най-значимото в тази ситуация е, че депото се намира на към 110 км оттатък линията на прикосновение. Иначе казано - с десетки километри оттатък обсега на най-верния приятел на украинците от началото на нашествието - системата за ракети HIMARS (80 км). Все още не се знае дали става дума за работа на диверсанти, случай или пък украинците са вкарали в деяние получените от Англия ракети Storm Shadow, който са с обхват 250 км.
Руският " коз "
Руснаците въпреки всичко нанасят тежки провали върху украинците, в това число върху немските танкове Leopard 2 и американските бойни машини на пехотата Bradley. Основната причина за триумфа им са " към 20 съветски хеликоптери, ситуирани на летище Бердянск, почти на 100 километра зад фронтовата линия ", оповестява английското военно разузнаване.

Russian Ka-52 helicopters fire Vikhr ATGM against 2 x Ukrainian M2A2 Bradley ODS-SA IFVs.
— Clash Report (@clashreport)

Особено доста звук се подвига към съветските хеликоптери Ка-52. Те влизат в употреба през 2011 година и бързо се трансформират в желано оръжие за съветската войска. Ka-52 може да летят до над 5 км височина и да развиват оптималната скорост от 300 км/ч. Те разполага и с катапултни седалки - рядка характерност при хеликоптерите.

Както изяснява военният специалист на " Уолстрийт джърнъл " - в случай че украинците разполагаха с Ф-16, Ка-52 щяха да се трансфорат в лесна плячка на американските изтребители.

И в този момент обаче руснаците са сложени под опасност да изгубят скъпия си " коз ". В брифинг на 18 юни украинската войска заяви, че единствено през миналото денонощие са унищожени два Ка-52.

Last night, the Ukrainian Air Force downed 2 Ka-52 helicopters, 4 Shahed drones, 1 LANCET kamikaze drone and 7 various reconnaissance drones
— NOELREPORTS???????????????? (@NOELreports)   " Рашисти на седмицата "
Време е да наградим популяризиралите се през миналите седем дни  " рашисти на седмицата ".

" Бронзов орден " получава съветският народен представител Алексей Журавльов, който разяснява желанието на Макрон да причисли Франция към БРИКС (фалшива вест, популяризирана в последните дни от прокитайски и проруски издания). Народният представител експертно отсъжда, че европейският стопански колос няма какво да предложи на организацията, защото е пълен с бездомници и плъхове.

" Трябва да се означи, че (с присъединението на Египет) груповият капацитет на страните от БРИКС ще надвишава този на нациите от Г-7 (взети дружно страните от БРИКС имат Брутният вътрешен продукт от 26,03 милиарда $ през 2022 година Членките на Г-7 - 43,5 милиарда долара). Това е безусловно явно, даже президентът на Франция желае да се причисли към БРИКС, което е рисково. Това е доста рисково, защото желае иска да преименува БРИКС, на ФРИКС ( " freaks " значи " изроди " на британски език). Това не трябва да го позволяваме, а и какво тъкмо може да ни предложи? Живот с кърлежи и плъхове? Нека се поучим от тях - " Вижте по какъв начин хубаво си живеем в Париж дружно с плъховете. Хайде и вие да живеете дружно с плъхове в Пекин и Москва ".

Не, деца, това няма да се случи. Защото Москва е най-хубавият град в света, това е явно! Всеки, който ни посети, може да се убеди. Помните ли като бяхме домакини на Световното по футбол? Всички бяха шокирани! Шокирани! Такова нещо не бяха виждали! Не са виждали толкоз чисти улици, такова метро, такова обслужване, в действителност бяха шокирани.

Впрочем, аз съм бил в Париж. Отдавна, до момента в който още ни пускаха. Извинете, бездомници се насираха под Триумфалната арка. по централните улици. Предполагам това е демокрацията, само че ние не се нуждаем от такава народна власт! "

Russian MP Alexei Zhuravlyov is here with some serious intellectual comment on the state of global affairs

Amid reports that Emmanuel Macron wants to attend the BRICS summit in August, Zhuravlyov says France has nothing to offer because Paris is full of homeless people and rats
— Francis Scarr (@francis_scarr)

" Сребърен орден " сграбчва най-големият апологет на Съветския съюз Владимир Соловьов. В конкретния случай неофициалният глас на Кремъл недоволства против провъзгласения суверенитет на Русия на 12 юни 1991 година

" Да, ние честваме Деня на Русия на 12 юни. Факт - Денят на Русия е прелестен. Но всеки глупак, който стоеше в онази зала и гласоподава за суверенитет, имам един въпрос към вас, кретени: " От кого искахте суверенитет, майка ви? От кого? " Намерете всеки, който към момента е жив и го питайте: " Харесва ли ти, копеле, каква я свърши? " Всички вие, които приветствахте разпада на великата страна, харесвате ли каква я свършихте?

Трябва да има Ден на Русия, без подозрение. Но и правна оценка на дейностите на копелетата, които доведоха до разпада на великата империя. Това, което се случва, е продължение на тези войни. Говорим ли по тази тематика? Говорим. Но учим ли това, което се случва? Не учим. " Трябва да станем част от Запада ". Коя част от Запада? Кой на Запад се нуждае от нас? Кой е спечелил от Запада? Виждаме ли някакви изгоди от Америка? "

Solovyov believes that voting for Russian sovereignty after the collapse of the USSR in 1991 was a crime
— TheKremlinYap (@TheKremlinYap)

Пропагандистът Андрей Баранов справедливо печели " златен орден " поради пъклените операции, които предлага... за България.

" Искам да се върна на тематиката за болестта, която бе открита във водата (заради опустошения от Русия язовир " Каховка " ). Колкото и парадоксално да звучи, има по какъв начин да се възползваме, в частност като приказваме за осведомителната война. Досега говорихме за България, Румъния, Турция и така нататък Мините са си мини, само че в случай че хвърлим в публичното пространство концепцията, че този толкоз рисков антракс, тази чума заплашва огромни елементи от популацията на тези крайбрежни страни, това може да докара до съществени обществени митинги и да преобърне политическата повърхност. Трябва да се възползваме от всеки късмет, който ни се предлага. Ако те са отговорни, дано ги премажем с тези условия. (...) Имаме първоначални данни от биолози, експерти, съгласно които съществува доста сериозна опасност. Нека научат за това в Букурещ, София и Анкара ".

Russian propagandist Andrey Baranov tells how the destruction of Kakhovka dam should be used for informational war with the West: let`s make up that coastal countries: Bulgaria, Romania, Turkey are under threat of anthrax and plague!
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР