Когато торсът е по-малък в сравнение с талията, ще се

...
Когато торсът е по-малък в сравнение с талията, ще се
Коментари Харесай

Типове телесни мазнини и как да се справим с тях

Когато торсът е по-малък спрямо талията, ще се наложи да положите повече старания за елиминиране на насъбраните мазнини по ханша, бедрата и краката.

Всяко човешко тяло съдържа известно количество телесни мазнини.

Това, несъмнено, се дефинира от генетични и други фактори, а също по този начин и от пола. Жените, да вземем за пример, са предразположени към струпване на мазнини по бедрата, дупето и стомаха.

В днешната публикация ще покажем по какъв начин можете да се справите с другите видове мазнини, които са натрупват в избрани зони на тялото.

Защо в тялото се натрупват телесни мазнини?

Всяка част от организма съхранява известно количество от тях.

Когато телесното тегло се повишава, се случват 2 неща: количеството на мастните кафези се усилва от ханша надолу, а мастните кафези от талията нагоре се усилват по мярка. Този развой повлиява всяка зона от човешкото тяло по друг метод.

Мазнините съставляват метода, по който организмът съхранява силата, само че тя не се „ складира “ на едно място.  Съществуват 3 вида телесни мазнини:

Подкожна лой

Н амира се   най-близо до повърхността на  кожата  и най-лесно може да бъде изразходвана по време на подготовка.  Генетиката и хормоните играят основна роля, когато тялото „ взема решение “ къде да складира телесни мазнини.

Висцерална лой

telesni-maznini

Тя се намира по-дълбоко в човешкия организъм и се натрупва към органите.  Става рискова, когато е в големи количества.

По принцип непотребните висцерални телесни мазнини се натрупва преди подкожната лой. Поради това е  целесъобразно да не допускате коремът да става прекомерно огромен.

Интрамускулни мазнини

Тези телесни мазнини се складира сред мускулните фибри. Те не са толкоз публикувани, колкото другите 2 вида.  Появяват се при хората, които страдат от наднормено тегло или затлъстяване и може да предизвикат инсулинова устойчивост ( съществена причина за развиването на диабет).

4 зони, където се натрупват телесни мазнини

Човешкият организъм се управлява от хормоните. Техните равнища дефинират здравословното положение. Някои от тях са виновни за настроението на индивида, а други – за силата, с която разполага тялото.

Изследвания сочат, че хормоните дефинират къде да се натрупат телесни мазнини.  Обърнете внимание на най-честите хормонални несъответствия и по какъв начин те се отразяват върху фигурата на индивида:

Телесни мазнини по гръдния панер и раменете:  тестостерон

Когато равнището на този хормон е по-ниско от естественото, той предизвика увеличение на размера на ръцете и гръдния панер. Това, обаче, не се дължи на дейна физическа активност. Андрогените са друга група мъжки хормони, които също предизвикат повишаване на тези елементи от тялото.

За да разрешите този проблем,  консумирайте здравословни храни,  съдържа щи нехидрогенирани мазнини, витамини от група В и протеини.  Съчетайте този режим на хранене със силови тренировки.

Телесни мазнини по бедрата и дупето: инсулин

topi-maznini

Дисбалансът на този хормон предизвика захарите да се натрупват, а това води до преобразуването им в телесни мазнини.  Този вид повишаване на тежестта на тялото е публикувано измежду феновете на сладки храни.

Решението е в  намаляването на потреблението на десерти, бонбони и въглехидрати,  които са с висок гликемичен показател.

Телесни мазнини по корема:  естроген

Естрогенът е женски хормон и е повода, заради която мазнините се натрупват по ханша и бедрата на жените  (тази форма на тялото е позната като „ круша “).

В случая става дума за метаболизъм, повлиян от високото равнище на естрогена, който черният дроб би трябвало да филтрира.  Консумирайте храни, богати на фолиева киселина, витамини В6 и В12 (например , броколи).

Ключови извършения за всяка зона от тялото

Сега ще представим 5 разнообразни метода за справяне с телесни мазнини, които се натрупват в тялото.

  1. Слаба фигура с подут стомах

     струпване на телесни мазнини в региона на корема

    Този вид фигура е присъща за хора, които обичат да похапват. Често те са много нервни. Дори благодарение на диета, коремът им по този начин и не понижава размера си.  Натрупването на телесни мазнини в тази зона на тялото води до нараснал риск от сърдечно-съдови и метаболитни болести,  като хипертония или диабет.

    Най-добрите извършения за този вид мазнини са:

    • Умерена аеробика, 3-4 пъти на седмица
    • Коремни преси
    • Разтягане
    • Йога или медитация
  2. Фигура вид „ круша “

Когато торсът е по-малък спрямо талията, ще се наложи да положите повече старания за елиминиране на насъбраните телесни мазнини по ханша, бедрата и краката.

Случаят е присъщ за много дами и е резултат от биология и еволюция: става дума за подготовка на тялото за бременност.

Този вид тяло е по-предразположено към формиране на целулит и задържане на течности.  Добрата вест е, че рискът от проблеми със сърцето или метаболизма е по-нисък.

Най-добрите извършения са:

  • Аеробика
  • Упражнения за устойчивост (спининг, плуване, каране на колело)
  • Танци
  • Йога
  • Тай чи
  1. Фигура вид „ цилиндър “

    телесни мазнини и фигура вид " цилиндър "

    Тук не се следи разлика в пропорциите сред талия, ханш и торс. Мазнините са отмерено разпределени по корема и бедрата.  Те са от вида, който е най-лесен за стопяване. Рисковете са свързани  с неочаквани промени в метаболизма. Препоръчва се постоянно трениране.

    Сред упражненията за справяне с казуса са:

    • Цялостна подготовка (аеробика, повдигане на тежести и др.)
    • Продължителни извършения (тичане, скачане на въже, каране на колело)
    • Коремни преси
  1. Голям торс

Този вид тяло се характеризира с това, че мазнините не се складират съразмерно.  Рискът е, че постоянно този вид хора страдат от ниска самокритика в случай че са високи и с едро тяло, те постоянно изпитват дискомфорт.

Най-добрите извършения в битката с този вид мазнини:

  • Продължителни тренировки (плуване, каране на колело, ходене) 
  • Танци и други занимания, изискващи интензивно придвижване
  • Разтягане
  1. Фигура „ песъчлив часовник “

телесни мазнини и фигура вид " песъчлив часовник "

В този случай формите на женското тяло са ясно изразени. Талията е тънка спрямо ханша и торса. Мазнините се натрупват по гръдния панер и по бедрата в равни пропорции.

Такива дами постоянно елементарно повишават телесното тегло и изпитват компликации с укрепването на мускулите. Т ип ът фигура е обвързван с по-нисък риск от сърдечно-съдови болести и с по-голяма дълготрайност на живота.

Препоръчваме следните извършения:

  • Аеробни извършения (тичане, каране на колело, кръгова тренировка)
  • Упражнения с тежести

Инфо: https://zdraveikrasota.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР