Когато сте уморени от хапчета, на помощ се явяват страхотните

...
Когато сте уморени от хапчета, на помощ се явяват страхотните
Коментари Харесай

Вижте кои билки помагат при главоболие

Когато сте изтощени от хапчета, на помощ се явяват страхотните билки за главоболие.
Свикнали сме да се оправяме с главоболието с медикаменти. Много пъти това наподобява, че е по-лесно. Истината обаче е, че хапчетата парират да се понижи болката в едни елементи, органи и системи, за сметка на други. Тогава се нуждаете от сложно лекуване и тук националните средства ще са по-полезни.
Факт е, че всяка билкова настойка оказва помощ и се бори освен с болежка, само че и с съпътстващите я фактори. Например, измъчвате се от инфектиране на синусите или остеохондроза на шийните прешлени или вътречерепно и вътреочно налягане, вследствие на това са и неприятните спазматични офанзиви в избрани елементи на главата. Природните медикаменти се основават на правилото на успокояващо, отпускащо деяние. Чрез облекчение на спазмите, болката се понижава. Единственото нещо, с което би трябвало да се примирите е, че лечебните растения не работят мигновено. Ефектът от тях се реализира за по-дълги интервали на банкет.
Билките, които лекуват главоболие са:
Чай от лайка
Лайката оказва помощ при пулсираща болежка в темпоралната част на главата. По предписание такива мъчителни чувства пораждат от преяждане или са свързани с неприятен отток на жлъчката.
За да приготвите отвара от лайка е нужна една чаена лъжичка цвят, запарени в 200 мл вода. Билката се залива с вряла вода в подобаващ съд. Покрива се за 10-15 минути. Инфузията се пие топла. Можете да се подправи с половин чаена лъжичка мед.
Чай от пелин
Пелинът прави отлична работа при главоболие и болки в стомаха. За задачата залейте една чаена лъжичка от смачканата примес с вряща вода - 500 мл. След един час може да употребявате 50 мл три пъти на ден половин час, преди хранене. Пелинът е горчива билка, само че не се предлага комбинирането му с мед.

Чай от риган
Отлично средство, против спазматично главоболие. Риганът има отлични отпускащи свойства и е положително лекарство за тези с чувствителни съдове.
Билковата запарка се подготвя по същия метод като лайката. Чаена лъжичка билки се залива с 250 мл вряща вода. Покрива се с похлупак. Лечебният чай се подготвя единствено за 10 минути. Приема се по два пъти дневно по половин чаша.
Чай от мента
Ментовият чай ще помогне при доста болести. Билката работи по едно и също време като спазмолитик и като антивирусно средство. Запарката се подготвя по следния метод: изсипете литър вода в емайлиран съд, когато заври, прибавете 1 супена лъжица мента. Отстранете от огъня. Покрийте и оставете чая да се запари за 10 минути. Охладете запарката. Пийте топла, по половин чаша, може да добавите мед и лимон на усет.
Чай от листата на розмарин
Ако повода за главоболието е изтощеност или нервозен срив, розмаринът ще помогне. Запарката се подготвя от две чаени лъжички билки и 200 мл вряща вода. Оставя се да престои 30-40 минути. Прецежда се и готовата инфузия с 5-6 приема. Запарка от мента и розмарин е чудесна за махмурлук. За задачата, залейте супена лъжица мента и същото количество розмарин с 400 мл вряща вода. След гледище 30 минути под капака. Пийте като чай.
Липов чай
Отлично средство за лекуване на главоболие, породено от настинки, пресилване, бодърствуване, хормонални разстройства. Достатъчно е да смесите 1 с.л. от сместа и 25 мл вряща вода. Може да го консумирате, след 20 минути. Лечението на главоболие с билки, може да е доста дейно и ще даде положителни резултати.
Като цяло лечебните билки покачват и имунитета.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР