Когато става въпрос за технологии, Hyundai винаги търси следващото голямо

...
Когато става въпрос за технологии, Hyundai винаги търси следващото голямо
Коментари Харесай

Забравете за летящите автомобили. Тук е „ходещата“ кола на Хюндай

Когато става въпрос за технологии, Hyundai постоянно търси „ идващото огромно нещо “.

През 2019 година корейската марка направи прелиминарен обзор на Ultimate Mobility Vehicle (UMV) и съобщи, че тази неповторима машина ще влезе в произвеждане.

Благодарение на неотдавна открита патентна поръчка наподобява, че „ ходещият автомобил “ се доближава до действителността. CarBuzz откри патента, подаден в Германското ведомство за патенти и търговски марки.

Според патентната поръчка UMV (известен също като Elevate) се стреми да отиде там, където никой елементарен пикап или автомобил не може. Той прави това, като употребява композиция от обичайни колела и крайници, които разрешават по-голяма маневреност.

„ В някои разновидности напредването с колела и крайници се прави благодарение на голям брой единици колела и крайници. Предвидени са четири единици колело-крак, които се ръководят взаимно, с цел да се даде опция за мечтаната локомоция “, се споделя в описанието.

По-нататък в документите транспортното средство е разказано като извънредно адаптивно и потребно за „ подвижност при възрастни хора “ и за задачи по „ търсене и избавяне “, наред с други неща.

Изглежда, че се планува по-голяма версия (достатъчно огромна за пътници), както и по-малка „ безпилотна “ версия за изследване или доставка на артикули.

Когато е в режим „ вървене “, UMV може да преодолява сложни терени и стръмни възвишения. Превозното средство даже ще може да „ прескача “ пропасти. Макар че всичко това звучи доста тромаво, в патентната поръчка се твърди, че в някои случаи ходенето обезпечава по-добра маневреност и „ безшумно придвижване спрямо придвижването на колелото “.

Също по този начин се споделя, че UMV може да се движи встрани, което значи, че при нужда може да се отдръпне и да заобиколи трудности. Това е много интелигентно транспортно средство, с всевъзможни инженерни решения, които обезпечават безпроблемно напредване. Благодарение на електромоторите, инсталирани на колелата, окачването не се нуждае от стандартни оси.

Действайки като крайници на UMV, колелата могат да се въртят с „ микроподвизи по време на нанагорнище или при самовъзстановяване “. Освен това те могат да се завъртат на 180 градуса по отношение на хобота, което разрешава на колелото да се измъкне при блокиране и в режим на вървене. Това звучи сходно на режима на крачене на Hummer EV. Hyundai към този момент сподели своята версия на тази хитра функционалност на особено модифицирана версия на Ioniq 5.

В документите е маркирано, че тези коли са изцяло или отчасти самостоятелни, изключително когато е включен режим на вървене. „ В обстановки, в които автомобилът се употребява за превъзмогване на скали или секване на други неравни повърхности, което може да бъде улеснено от лидера, който напуща автомобила и се придвижва пешком “, се споделя в документите.

Конвенционалните колела обаче разрешават на UMV да се движи като елементарен автомобил по асфалтови пътища, където евентуално ще действа и като полуавтономно транспортно средство.

И по този начин, за какво Hyundai създава нещо сходно? Компанията осъзнава, че подвижността се трансформира, и вместо да чака потребителското търсене, автомобилният производител планува от какво ще се нуждаят клиентите и хората в близко бъдеще.

Както беше упоменато, UMV може да помогне на възрастните хора, да вземем за пример, като направи влизането и излизането доста по-лесно от преди. Възможностите са безкрайни. UMV може да се употребява от службите за незабавна помощ в терени, които изискват нещо по-голямо от SUV, да вземем за пример. Предварителен обзор на изображението от Hyundai го демонстрира в приложимост като такси, което се повдига, с цел да посрещне пасажер в инвалидна количка на вратата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР