Когато става въпрос за пътуване, има една специфична група туристи,

...
Когато става въпрос за пътуване, има една специфична група туристи,
Коментари Харесай

Топ 10 града, в които международните туристи са харчили най-много през 2022 година

Когато става въпрос за пътешестване, има една характерна група туристи, които не пестят средства за нищо по време на почивката си. За тяхно благополучие някои градове могат да ги привлекат тъкмо с това, че там няма по какъв начин да пестиш.

Вероятно към този момент се досещате, измежду тях са Дубай, Париж, Лондон. Много интернационалните туристи търсят точно скъпите преживявания, които са пропуснали по време на пандемията.

В инфографиката, оповестена във Visual Capitalist са употребявани данни на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC) и са класирани 10-те града, в които интернационалните пасажери са харчили най-вече през 2022 година

Кои са градовете на разкоша?

В таблицата са посочени приходите на градовете от интернационалните туристи през 2022 година
Дубай ОАЕ 29,4 милиарда $ Доха Катар 16,7 милиарда $ Лондон Обединено Кралство 16 милиарда $ Макао Специални административни региони в КНР 15,5 милиарда $ Амстердам  Нидерландия 13,5 милиарда $ Истанбул Турция 13,1 милиарда $ Барселона Испания 12,7 милиарда $ Ню Йорк Америка 12,4 милиарда $ Сингапур   10,9 милиарда $ Париж Франция 9,7 милиарда $
 

Миналата година Дубай зае първо място в класацията, следван от близката Доха, столицата на Катар. Лондон, Макао Макао и Амстердам затварят топ пет на класацията. Ню Йорк пък е единственият град от Америка.

Трябва да се означи, че взетите поради разноски в този лист се разграничават ненапълно от общите разноски за туризъм, които включват и вътрешни разноски за пътешестване, където огромни страни като Съединени американски щати и Китай биха заемали челни места.

Когато мислим за разточително пътешестване, се сещате за петзвездни хотели, заведения за хранене със звезди Michelin, първокласни търговски обекти, скъпи заведения за хранене. Градовете в класацията имат точно такива преимущества.

Няколко образеца:

Дубай

Международните пасажери са похарчили близо 30 милиарда $ в града през 2022 година Дубай предлага екскурзии в пустинята и круизи с яхта и екстравагантни преживявания за интернационалните гости. Той е топ дестинация за пътувания за фенове на първокласни артикули.

Освен това местоположението е различен фактор за триумфа на града. Дубай се намира на естествения кръстопът сред Европа, Азия, Африка и Близкия изток и стопанисва едно от най-натоварените и добре свързани летища в света.
 Снимка 540811
Източник: iStock

Лондон

Лондон постоянно е било желано място за супер богаташите и по тази причина това градът разполага с обилие от улеснения за заможните пасажери. В града има повече петзвездни хотели от всеки различен град. Освен това Лондон предлага на туристите достъп до световноизвестни музеи, галерии и забележителности, с което притегля доста гости.

През 2022 година туристите са изхарчили общо 16 милиарда $ в града.
 Снимка 617097
Източник: EPA/БГНЕС

Макао

Познат като " Лас Вегас в Азия ", хазартният център на Макао е магнит за интернационалните туристи към този момент години наред. Въпреки това, регионът стартира да премисля своите туристически тактики след пандемията.

Туристи са донесли 15,6 милиарда $ през 2022 година и се чакат още по-големи доходи през идващото десетилетие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР