„Когато става дума за града, всички имат една партия –

...
„Когато става дума за града, всички имат една партия –
Коментари Харесай

„Отборът на Пловдив” в парламента търси пари за стадионите, ПК „Младост” и Рогошко шосе тази година

„ Когато става дума за града, всички имат една партия – Пловдив! Говорихме за планове, които няма да могат да бъдат решени в околните 10-15 години, само че са важни”, съобщи кметът Здравко Димитров след срещата с депутатите от 16 и 17 МИР.

Както TrafficNews писа с изключение на Градската железница, удвояването на Околовръстното шосе също ще бъде заложено в Плана за възобновяване и резистентност в новия програмен интервал.

Другите огромни планове в вероятност са водоснабдяването от Въча, почистването и поддържането на река на Марица, редица начинания с екологията и мръсния въздух и други.

Повишената прехрана на общините не е била коментирана на днешната среща, само че проблемите с публичните поръчки са били на дневен ред. Кметът съобщи, че сега 7 компании не желаят да подписват контракт за детски градини поради високите цени на строителството.

Христо Иванов сподели, че все още няма такава самодейност за смяна на Закон за обществените поръчки, като първо би трябвало да се одобри бюджетът. Той изрази задоволството си от тази среща.

„ Един тим сме, една парламентарна група на Пловдив. Много е значимо на идващите срещи да приказваме за конкретика”, съобщи водачът на „ Да, България”.

По думите на кмета и депутатите при актуализацията на бюджета през юли може да се търси финансиране за значимите планове на града, които са в кратковременен проект – двата стадиона на Ботев и Локомотив, ПК „ Младост”, разширението на Рогошко шосе и други.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР