Българите обичат своите музеи и галерии и го доказаха с

...
Българите обичат своите музеи и галерии и го доказаха с
Коментари Харесай

Над 1200 посетители разгледаха изложбите в Градска художествена галерия - Пловдив в Европейската музейна нощ

Българите обичат своите музеи и галерии и го потвърдиха с интензивността си в пловдивската Европейска нощ на отворените порти. С многочислените визити в изложбените зали на Градска художествена изложба - Пловдив през целия празничен “музеен ” ден демонстрираха и друго - че имат нужда да поддържат връзка с изкуство.
Прочетете още
Над 2100 души - пловдивчани и посетители, разгледаха непрекъснатите експозиции и краткотрайните изложения, които галерията показва. Идваха фамилно, водеха и децата, с цел да ги срещат с българското изобразително изкуство. 1200 от посетителите го направиха след 18 часа. Някои от тях имах опция да се срещнат персонално с създателите Цвятко Сиромашки в Зала “2019 ” и с Илия Желев в Залите на ул. “Княз Александър I ”15.

Други участваха на лекцията на изкуствоведа доктор Пламен Петров за художника Ненко Балкански в огромната Постоянна експозиция на ул. “Съборна ” 14а в Стария град. Пред входа ѝ даже се изви опашка от искащи да прегледат експонираните вътре скъпи картини от фамозни български художници, творили сред XIX и XXI век. Над 450 души преграчиха прага ѝ единствено за четирите часа удължено работно време.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР