Когато става дума за фертилност, фокусът обикновено пада върху жените

...
Когато става дума за фертилност, фокусът обикновено пада върху жените
Коментари Харесай

Цъка ли биологичният часовник и за мъжете, които искат да стават бащи

Когато става дума за фертилност , фокусът нормално пада върху дамите и тяхната възраст. Или другояче казано биологичните им часовници .
 Сперматозоиди, пица, алено месо, модифицирани артикули и за какво тези храни са пагубни за мъжете
Най-опасните храни за мъжете

Онези, които понижават броя на сперматозоидите

Но напълно освен дамите би трябвало да вземат поради годините, когато обмислят да имат деца. Според, специалистите са единомислещи, че плодовитостта на мъжете също се повлиява от възрастта.

Ендокринолозите изясняват, че когато става дума за биологичен часовник, вниманието е ориентирано върху дамите поради ограничавания брой яйцеклетки . Които пък стартират да се трансформират количествено и качествено още от 35-годишната възраст на дамата.
 Снимка 604571

И въпреки да няма толкоз доста проучвания за фертилността на мъжете, спрямо дамите, е ясно, че възрастта при мощния пол се свързва с понижаване броя на сперматозоидите, качеството на спермата и тестостерона , както и способността за полова интензивност (или еректилна дисфункция) . И това са неща, които се следят към 45-ата годишнина на мъжа. А към края на 50-те се има забележителен спад в плодовитостта спрямо по-младите мъже.

Причината за този спад може да е освен биологичният часовник, само че някои рискови фактори, които се появяват с напредването на възрастта . Сред тях са разнообразни форми на анемия , хронична бъбречна непълнота , чернодробни положения като цироза и даже недохранване . Лекарите са единомислещи, че едно тяло би трябвало да е доста крепко, с цел да бъде обикновено плодовито.
 Снимка 604572

Специалистите по урология прецизират, че качеството на ДНК молекулата също се трансформира с възрастта на мъжете. Това може да докара освен до мъчно зачеване , само че и до импровизиран аборт на дамата.

Върху функционалността на спермата въздействие оказва и замърсяването на околната среда, както и приемът на разнообразни медикаменти.

Нивата на тестостерон при мъжете непрекъснато понижават с течение на времето, което също може да повлияе на способността им да станат татковци. Ниското количество на хормона постоянно предизвиква спад в половите стремежи, проблеми с ерекцията и компликации при еякулация.
 Мъжете, бащинството и измененията в мозъка, които настъпват при раждането на първото им дете
Как се трансформира мъжът, когато стане татко

Голямата смяна не е единствено за дамите

В последна сметка откривателите са на мнение, че във връзка с биологичния часовник на мъжа има още доста незнайни. И че са нужни още редица проучвания, които да изяснят връзката сред и фертилността.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР