5 скрити разходи, които трябва да имате предвид, когато купувате злато

...
Когато става дума за диверсификация на портфейла, много инвеститори избират
Коментари Харесай

Когато става дума за диверсификация на портфейла, много инвеститори избират да компенсират рисковете от акции или облигации — или други рискови инвестиции — като инвестират в злато. Добавяйки този благороден метал към своите портфейли, инвеститорите не само диверсифицират своите инвестиции. Те също така помагат за хеджиране срещу инфлацията и за запазване на богатството им – две уникални предимства, които идват с инвестирането в злато.

Но докато инвестирането в злато е прост и интелигентен начин да диверсифицирате портфолиото си, като същевременно имате достъп до други уникални предимства , има допълнителни разходи, които трябва да се вземат предвид при тази стратегия. Инвестирането в злато все още се изплаща за много инвеститори — дори с допълнителните разходи — но все пак е важно да знаете какви са те предварително. В края на краищата е важно да вземате информирани решения за вашите пари — и в края на деня тези такси могат да повлияят на общата ви възвръщаемост, ако не сте внимателни.

Започнете днес и научете повече за инвестирането в злато с безплатен информационен комплект.

5 скрити разходи, които трябва да имате предвид, когато купувате злато

Добавянето на злато към вашето портфолио може бъде отличен начин да диверсифицирате вашите инвестиции и да се предпазите от загуби от рискови залози или инфлация, но е важно да разберете допълнителните разходи, с които може да дойде. Те включват:

Премии за покупка и транзакционни разходи

Ако купувате физическо злато, като златни монети или кюлчета, може да се наложи да платите премия над текущата пазарна цена. Тази премия включва редица различни разходи, като производство, транспорт, брокерски такси и комисионни на дилъра.

Въпреки че тези премии могат да варират, те могат значително да повлияят на общата цена на вашата инвестиция — и може да не се възстановят, когато продадете златото. Възможно е да намерите физическо злато, в което да инвестирате, разбира се, без високи премии за покупка, но ще трябва да си напишете домашното и да сравните разходите между реномирани дилъри или брокери, за да намерите най-добрия вариант за вас.

Но не само физическото злато идва с допълнителни транзакционни разходи. Ако инвестирате в акции, свързани със злато, или борсово търгувани фондове (ETF), обикновено ще трябва да плащате комисионни на брокера, когато купувате или продавате. Тези разходи могат да се натрупат бързо, ако извършвате множество транзакции или редовно купувате и продавате, така че се уверете, че знаете какви са допълнителните разходи, преди да поемете по този път.

Разгледайте предимствата на златото инвестирате тук сега.

Съхранение и застраховка 

Когато купувате физическо злато, вие купувате материален актив — и като такъв имате нужда от място, където да го съхранявате безопасно. И съхраняването на физическо злато идва със собствен набор от разходи.

Имате множество опции, когато става въпрос за съхранение, включително да съхранявате златото си сами. Но много инвеститори избират да съхраняват своето злато в сигурни трезори, предлагани от трети страни, наречени попечители на злато, които обикновено начисляват такси въз основа на размера и стойността на вашите притежания.

Тези такси могат да варират, но в много случаи се изчисляват като процент от стойността на цялата ви инвестиция. Така че, ако сте инвестирали много пари в злато, допълнителните разходи могат да се натрупат бързо.

Трябва също така да застраховате златото си срещу кражба, повреда или загуба — което увеличава текущите разходи. С течение на времето тези разходи за съхранение и застраховка могат да намалят възвръщаемостта ви, ако не внимавате.

Алтернативна цена 

Инвестирането в злато изисква обвързване на капитал, който би могъл да бъде използван другаде , което потенциално генерира по-висока възвращаемост. Ако вашата инвестиция в злато остане относително стагнираща, докато други инвестиционни възможности процъфтяват, може да понесете алтернативни разходи по отношение на пропуснати печалби.

Данъчни последици 

Данъчното третиране на инвестициите в злато може да бъде сложно. В някои случаи печалбите от инвестиции в злато може да подлежат на данък върху капиталовите печалби, което може да повлияе на общата ви възвръщаемост.

Въпреки това определени видове инвестиции в злато, като златни индивидуални пенсионни сметки (IRA), могат да помогнат за намаляване на вашите данъци. Така че, преди да инвестирате, е изключително важно да разберете всички данъчни последици и какви видове инвестиции в злато могат да помогнат за намаляването им, за да избегнете плащането на повече от необходимото.

Пазарна нестабилност и време 

Цените на златото могат да бъдат нестабилни, особено в краткосрочен план, и не е необичайно златото да претърпи значителни колебания в цените за кратки периоди. Така че, ако купувате злато по време на ценови пик и по-късно трябва да продадете по време на спад на цената, може да понесете загуби.

За да избегнете това, най-добре е да възприемете дългосрочен подход към инвестирането в злато. Златото има тенденция да расте в стойност с течение на времето — и като такова може да бъде надежден начин за диверсификация на вашето портфолио. Въпреки това, не трябва да очаквате възможности за големи, краткосрочни печалби от този благороден метал.

Долната линия

Инвестирането в злато несъмнено може да бъде ценно допълнение към вашата инвестиционна стратегия , осигурявайки стабилност и диверсификация на вашето портфолио. Въпреки това е от решаващо значение да се подходи към инвестирането в злато с ясно разбиране на включените скрити разходи. Като вземете предвид тези често пренебрегвани разходи, можете да вземете по-информирани решения и да управлявате очакванията си относно потенциалната възвращаемост от вашата инвестиция в злато.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР