Когато снукърът владееше света... Е, поне светът на спорта във

...
Когато снукърът владееше света... Е, поне светът на спорта във
Коментари Харесай

Ретро снукър: Когато майсторите на щеката бяха поп звезди

Когато снукърът владееше света... Е, най-малко " светът " на спорта във Англия през 80-те години на предишния век. Или най-малко времето, когато публиката е разчитала единствено на стратегиите на Военновъздушни сили.

Безспорно е, че в този интервал джентълменския спорт е набрал задоволително известност в съответствие с тогавашната мода и настроения на британците. Знаменитият " край по черната топка " на Световното състезание сред Стив Дейвис и Денис Тейлър е привлякъл над 15 милионна телевизионна публика във Англия, и то след среднощ локално време.

Мащабите на снукъра, с помощта на опита на Военновъздушни сили с цветната телевизия, са въодушевили архитекта на джентълменския спорт Бари Хърн да направи идната дръзка крачка - снукър играчите в действителност ще станат поп звезди! Няма смешка - костюмираните майстори на щеката, вдъхновяващи надзор на страстите в един значително интрувертен спорт, ще се опитат да станат музикални сензации.


Песента " Snooker Loopy " може да се одобри с насмешна в днешни дни, значително и основните герои в осъществяването й (дуото Час и Дейв с присъединяване на играчите Стив Дейвис, Тери Грифитс, Уили Торн, Денис Тейлър, Тони Мио) през 1986-a са подходили също толкоз скептично, само че планът е реалност.

Типичен английски комизъм е употребен както в текста, по този начин и в сюжета на клипа, а Стив Дейвис признава, че е молил Бари Хърн да не реализира концепцията, тъй като " всички са щели да станат за позор ". Всъщност, песента е пожънала значителен триумф, като даже по-късно е издадена втора ария - Ronford Rap.


Да, в този момент снукър играчите печелят доста повече от през 80-те години, само че пък мъчно можем да си представим план като " Snooker Loopy " да се запечата в паметта на феновете толкоз мощно и да стане пикантна част от историята на джентълменския спорт...
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР