Когато сме говорили за реформи в съдебната система, когато е

...
Когато сме говорили за реформи в съдебната система, когато е
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Оставката на Иван Гешев е личен избор

" Когато сме говорили за промени в правосъдната система, когато е имало политически оценки към други самостоятелни органи и управляващи в страната, чието разделяне е обезпечено от Конституцията, нашата позиция постоянно е била кардинална. Не става въпрос за лични оценки ", съобщи Карадайъ.

По думите му някои медии персонализирали позицията на Движение за права и свободи.

" А очевидно някои от персоните пък са ги възприели като непринципни позиции в отбрана на държавността. А тук не става въпрос за лични оценки. Ние казахме, че има способени органи, поддържаме за концепцията за внасяне на настояването пред способените органи, само че ние не сме тези, които ще се произнасят. Ние сме тези обаче, които би трябвало да създадем правосъдната промяна, в това число и с промени в Конституцията. Всичко друго е опити за подстрекателство и неправилна интерпертация ", изясни още веднъж депутатът.

Малко по-рано Иван Гешев съобщи, че актуалната позиция на Движение за права и свободи граничи с изменничество. Главният прокурор акцентира, че желае да извади политиката от прокуратурата.

" Политиката се пробва да управлява прокуратурата в полза на користните си ползи, в този момент го прави безобразно и брутално, нарушавайки всевъзможни европейски полезности като върховенството на закона и правовата страна, множеството политици нямат обикновен морал ", уточни обвинител номер едно.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР