Когато Skoda представи нова кола, задължително трябва да се погледне отблизо. След

...
Когато Skoda представи нова кола,
задължително трябва да се погледне
отблизо. След
Коментари Харесай

Skoda Scala – наследникът на Rapid повдига нивото в компактния клас

Когато Skoda показа нова кола, задължително би трябвало да се погледне отблизо. След моделите Kodiaq и Karoq, които са вече доста добре признати от клиентите, както и неотдавна показания дребен SUV Kamiq, който ще се търгува от дилърите в средата на 2019 година, в този момент идва и компактната Scala. Не е SUV, не е кросовър, само че не и изцяло комби.

От предшественика Rapid Skoda запазва обозначението за колата като Spaceback, за разлика от по-малката Fabia Combi и по-голямата Octavia Combi. Тази уникална характеристика си остава за Scala, която се премества в гамата на Летящата стрела по-близо до сегашната Октавия и предлага в интериора сходни положителни или дори идентични стойности, като например удобното пространство за краката. Всеки, който седи зад шофьорската седалка, ще забележи какво е това. Четирима възрастни могат елементарно да намерят място в колата, без да им се постанова да блъскат главите си или коленете.

И най-хубавото от всичко - това увеличено пространство за пасажерите не е за сметка на багажника. Товарният размер в товарно състояние е 467 литра, а при сгънати задни седалки 1410, което съгласно чешката марка е знак за водачество в класа.

Интересен е въпросът, към кой пазарен клас се пада новият модел. С дължина на автомобила от 4,362 милиметра, Scala, чието име идва от латински и значи стълба, но също по този начин и мащаб, е към десет сантиметра по-дълга от Golf. Без значение, обаче къде е новият модел предлага много място за допустими пари и по този начин запазва една от най-приятните характерности на Skoda. И още един бонус – предната пътническа седалка е с полягащ напред гръб, което разрешава в колата да се превозват неща с дължина от 2,50 метра.

Друга значима стойност на Skoda е привлекателният дизайн, който също се вижда при. Scala. Впечатляващата радиаторна решетка е по-силно изразена, отколкото при предходните модели, интериорният дизайн е в изчистиният дизайн на групата VW – с изразена хоризонталност и разграничителна линия межу гоната и долна част на таблото, прекъсната от двата екрана – на приборното табло и на инфотеймънт системата.

Централният сензорен екран е с размер стандартно 9,2 инча, а като екстра се предлага и по-голям, 10,25 инчов. Благодарение на двата екрана и използването на чисто изработени пластмасови повърхности се основава доста порядъчен тип. С допълнителни акценти като спортни седалки с вградена облегалка за глава, черен хедлайнер или панорамен стъклен покрив, Scala може да бъде в допълнение усъвършенствана. Тогава, естествено са надвишава базовата цена от 17 350 евро за мотора 1.0 TSI със 70 кВт / 95 к.с.

Пускането на пазара на колата е на 18 май, 1-литровият, трицилиндров мотор ще се предлага също и с мощ 85 кВт / 115 к.с. В двигателната гама са включени още вариантите 1.5л TSI със 110 кВт / 150 к.с. и 7-степенна DSG и 1.6 TDI с 85 кВт / 115 к.с., с 6-степенна механична кутия или DSG. През четвъртото тримесечие на 2019 година ще последва и разновидността 1.0G TEC за чист природен газ (CNG). Според прогнозите в Германия към 28% от купувачите ще изберат точно разновидността със 115 к.с., 200 Нм. Към него се прибавят качествените материали на обзавеждането, удобни седалки с подобаваща странична опора и добрата изгодност - шест литра на 100 километра, а може би даже с по-малко гориво.

Стандартното окачване на автомобила не е нито меко, нито твърдо. Като алтернатива, Skoda предлага адаптивно спортно окачване и пакет за груби пътища с повече клиренс за Scala.

Естествено, Scala предлага модерни възможности за свързване, включително USB-C портове и функционалности за сигурност, като разбиране на транспортните средства до 70 метра, девет въздушни възглавници, адаптивен круз надзор и LED осветяване, по поръчка също като цялостен LED пакет. Добавете към това и "Simply Clever " решения като добре познатия чадър в тапицерията на вратата и - новото - интегрирана фуния, която позволява пълненето на резервоара за течноста за чистачките без фуния и заливане.

Спецификации Skoda Scala Ambition 1.0 l TSI 85 kW:
5-врати, 5-местен стилен комби, дължина / широчина (без огледало) / височина / междуосие в милиметри: 4.362 / 1.793 / 1.471 / 2.649, собствено тегло 1.240 кг, потребен товар 575 кг; размер на багажника 467 - 1,410 л, размер на резервоара 50 л, цена: от 21 450 евро. Задвижване R3 турбо бензинов мотор със система за старт-стоп, DOHC; Ходов размер 999 куб.cм; Мощност 85 kW / 115 к.с. при 5000 - 5 500/ мин; макс. въртящ миг 200 Nm при 2000 - 3500 rpm; 6-скоростна кутия; 0-100 км/ч - 9.8 секунди; максимална скорост - 201 км/ч; задвижване на предните колела, стандартна консумация (WLTP): 5,0 л / 100 км; Емисии на CO2: 113 г / км; клас на излъчвания: Euro 6d.

Текст и фотоси организация Global Press, Франкфурт, Германия

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР