Когато си казал А, трябва да имаш достойнство и смелост

...
Когато си казал А, трябва да имаш достойнство и смелост
Коментари Харесай

Кралев до Камарата на архитектите във Варна: Очаквам и позиция за стотиците бараки в Златни пясъци

„ Когато си споделил А, би трябвало да имаш достолепие и храброст да кажеш и Б! Има по какъв начин! Иначе излиза някак поръчково, партийно и предизборно, нали? “, пита той

„ Чета, че Камарата на архитектите във Варна се възмутила от няколко павилиона за вода и кафе в Морската градина, сложени законно, след утвърдена от Общинския съвет скица. Очаквам със същия възторг Камарата на архитектите да изрази позиция, изпратена до медиите, по отношение на стотиците бараки в курорта Златни пясъци!

 

Нека обществено да стане ясно дали тези бараки са законни, от по кое време са там, кой ги стопанисва! Когато си споделил А, би трябвало да имаш достолепие и храброст да кажеш и Б! Има по какъв начин! Иначе излиза някак поръчково, партийно и предизборно, нали? “.

Това написа в профила си във Facebook кандидат-депутатът от ГЕРБ от варненската листа Красен Кралев.

Думите му са във връзка днешната позиция на Регионалната гилдия на Камарата на архитектите, че са изрично срещу разполагането на всевъзможни павилиони в историческото ядро на Морската градина.

От камарата сами признават, че за първи път от две години насам обществено дават публичност на своя позиция. Причината е „ шокиращата “ съгласно тях визия на павилионите, както и цялостната концепция те да бъдат ситуирани в Морската градина. Според тях съществуващите са изцяло задоволителни и няма икономическа аргументация за слагането на нови.

Арх. Марин Велчев се тревожи и къде работещите ще вървят по потребност.

„ Ако имаме един подобен павилион, в който работят хора, по какъв начин е обезпечено работещия, в случай че има физиологични потребности. Нали отсам следва този въпрос, къде ще върви той. Означава ли, че до павилиона ще има и позиционирана химическа тоалетна? “, пита проектант Велчев.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР