Когато се случва инцидентът и тя започва да бъде дезориентирана,

...
Когато се случва инцидентът и тя започва да бъде дезориентирана,
Коментари Харесай

Загиналата българка в Гърция е излязла от водата часове преди края на опита за Гинес

„ Когато се случва случаят и тя стартира да бъде дезориентирана, изпада в потрес, да не може да диша през регулатора си, няма по какъв начин да стои 4 часа и половина под водата (колкото е трябвало да продължи престоя и под водата - б. р) ", споделя Иван Киров - наследник на отвлечения от „ Наглите " предприемач Киро Киров, който е другар на починалата в Гърция българка Теодора Балабанова, представен от бТВ.

Той е бил до нея в последните мигове от нейния живот. Двамата с Киров били близки другари, а той е част от екипа и по време на опита на Балабанова за " Гинес " по гмуркане в открити води.

Когато са на лодката, той и лекарят на борда почнали да вършат на Теодора изкуствено дишане и сърдечен масаж, само че дори и пристигналите по-късно парамедици не съумели да оказват помощ. Борбата за живота на Балабанова траяла повече от час, споделя Киров.

Теодора Балабанова почина през вчерашния ден при опита си за международен връх.

„ Тази жена направи нещо, което е извънредно самоуверено и рисково. Може да приключи със гибел, за жалост, само че това я прави воин в очите на всички нас, които я подкрепяхме ”, добавя Киров.

Съпругът ѝ също е пострада при спускането. В момента той се намира в интензивното поделение на болничното заведение в Солун, докъдето е превозен с хеликоптер.

Инцидентът стана в заливът Торонеос, който се намира сред полуостровите Касандра и Ситония в Гърция.

Там Теодора и брачният партньор й Михаил са се пробвали да доближат дълбочина от 231 метра, само че по време на спускането ненадейно получили дезориентация и се почувствали зле.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР