Когато състоянието на държавното управление бъде разтърсено от толкова сериозни

...
Когато състоянието на държавното управление бъде разтърсено от толкова сериозни
Коментари Харесай

ГЕРБ лансира посредствеността

Когато положението на държавното ръководство бъде разтърсено от толкоз съществени кавги, учредени на разбирането, че властта живее прекомерно пищно и то е необяснимо с оглед естествените приходи, които могат да се потвърдят, това постоянно се трансформира в държавен проблем “.Това сподели пред БНР Борислав Цеков от Института по съвременна политика, член на правния съвет към президента. Той взе участие с коментар по тематиката дали размерите на корупцията в страната към този момент заплашват националната сигурност.

„ Дали този проблем може да засегне държавната сигурност, зависи от мащабите на политическата корупция “, добави още той в изявление за предаването „ Хоризонт за вас “.

„ Стигнали сме до стадия, в който можем без никакво подозрение да кажем, че корупцията и подозренията в етиката на заемащите висши политически длъжности е държавен проблем “.

Според Цеков ролята на Консултативния съвет за национална сигурност „ като план, като парламентарен статус е да бъде платформата, в която под егидата на президента се образува единна държавна позиция по основни въпроси и се набелязват съответни ограничения “.

По отношение на битката с корупцията в една такава обстановка, несъмнено спешна в актуалното ръководство, Консултативният съвет по национална сигурност би могъл да изиграе стабилизираща роля, само че с цел да я изиграе, би следвало партиите да изоставят своите партийни пристрастености отвън постройката на президентска институция - в Народното събрание, където им е мястото, а в президентска институция да дойдат готови с съответни решения на проблемите “, разяснява още Цеков.

Борислав Цеков счита, че „ ръководещите би трябвало да предложат една ясна кадрова политика във властта “.

„ Аз персонално няма да разясня, само че хора с дипломи – бол “, сподели Цеков за избора на нов правосъден министър и добави: „ Всеки нов министър би трябвало да има късмет да се прояви, само че в случай че съдим по законотворчеството на този парламент, което е под нулата като качество, това не е добра оценка за господин Кирилов “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР