Когато Съединените щати обявиха изпращането на около 1000 военни в

...
Когато Съединените щати обявиха изпращането на около 1000 военни в
Коментари Харесай

Американските военни пристигат до дни, обяви министърът на отбраната на Румъния |

Когато Съединените щати оповестиха изпращането на към 1000 военни в Румъния, беше изпълнено " едно искане на Румъния от 2014 година за увеличение на силите в Източния фланг за солидно военно наличие ", съобщи румънският министър на защитата Василе Дънку за телевизия Диджи 24, представен от Българска телеграфна агенция. 

По думите му точната стратегия на дислоцирането на американските военни от батальона " Страйкър " от Филсек (Германия) към момента не е избрана, само че е " въпрос на дни ", уточни министърът. 

Има няколко значими аспекта, поради които Съединени американски щати са взели решение да изпратят военни в Румъния. На първо място, извършва се едно искане на Румъния, отправено още през 2014 г. На второ място, това е значим отговор, който Северноатлантическият алианс дава на настояването на Русия, която претендира за " почистване на Източния фланг ". " Това е един явен отговор, освен, че НАТО не приема това, само че и ускорява наличието си ", изясни Дънку. 

Същевременно това решение съставлява и " нещо значимо от психическа позиция ", споделя министърът. Той добави, че " това е окуражаващ сигнал за публичното мнение в Румъния, в Полша и други европейски страни, че не сме сами и че пред възможна опасност имаме цялостна поддръжка ".
И Франция разгласи, че ще има наличие в Румъния, значи това е и знак за единодушие и единение сред Европейски Съюз и НАТО ", уточни още Дънку.

Близо 2000 американски бойци ще бъдат изпратени в близко време в Германия и Полша, а 1000 военнослужещи на Съединени американски щати, които сега са ситуирани в Германия, ще бъдат предислоцирани в Румъния, заяви на конференция през вчерашния ден представителят на Пентагона Джон Кърби.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР