Когато провинциален учител по история започне да разсъждава за международните

...
Когато провинциален учител по история започне да разсъждава за международните
Коментари Харесай

Хампарцумян: Икономиката на България е като малко одеяло и винаги трябва да избираш дали да си завиеш главата, или краката

" Когато недодялан преподавател по история стартира да разсъждава за интернационалните пазари и дали да влизаме в еврозоната, малко ми идва от горната страна. Влизането в еврозоната е политическо решение, подкрепено от България с подписването на цялата документи, с цел да влезем в Европейския съюз. Колкото по-бързо влезем в еврозоната, толкоз по-добре ". 

Това сподели пред БНР финансистът Левон Хампарцумян.

" Бих сравнил икономиката на България с едно не доста огромно одеяло и постоянно би трябвало да избираш дали да си завиеш главата, или краката. От тази позиция би трябвало да търсим вероятния баланс. Балансът включва в един миг и задлъжняване, което е взимане назаем от бъдещия си приход. Ако сме уверени в бъдещия си приход, можем да си позволим и повече задължения ", изясни той.

Той уточни, че България не е отрязана от пазара на задължения, а е " отрязана единствено в характерната емисия от през днешния ден да се срещнат упованията на Министерството на финансите и банките, които биха организирали присъединяване в това ".

Според него много малко рационални гласове са се чули по време на чуването в парламента на служебния министър на финансите.

Народно събрание ще изслуша министър Велкова за положението на хазната и Бюджет 2023

Хампарцумян акцентира, че служебната министърка на финансите Росица Велкова е споделила от парламентарната естрада нещо, което звучи по този начин: " Момчета и девойки, кажете ми какво желаете да направя и аз ще ви го направя! ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР