Когато президентът Доналд Тръмп посрещна френския си колега Еманюел Макрон

...
Когато президентът Доналд Тръмп посрещна френския си колега Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Макрон и Тръмп - несъмнена бромантика

Когато президентът Доналд Тръмп посрещна френския си сътрудник Еманюел Макрон в Белия дом за първото публично държавно посещаване от встъпването в служба на настоящето американско държавно управление, езикът на телата им стигна надалеч оттатък уважителните ръкостискания сред двама международни водачи и бе на границата с интимното, написа американският в. " Ню Йорк таймс ".

Двамата показват напълно съгласие, а на четири очи работят по изглаждане на разликите. Човек ще каже, че никакво различие не може да скапе прочувственото другарство сред Тръмп и Макрон.

Те се прегръщат, потупват се по гърбовете, държат се за ръка и за пръв път американският президент разцелува собствен сътрудник, написа френският в. " Фигаро ".

Въпреки всичките си различия, които разискаха през вчерашния ден на четири очи, всеки от двамата президенти, наподобява, изпитва наслаждение от компанията на другия.

 Макрон и Тръмп - несъмнена бромантика
© Associated Press

Може би това е дипломатическа тактичност от страна на Макрон, който пристигна в Съединени американски щати с неосъществим лист с стремежи към американския държавен глава, в това число да остане част от договорката с Иран, да остави американските военни в Сирия и да освободи европейските страни от митата върху стоманата и алуминия.

А може би Тръмп просто пробва да удовлетвори - или да господства - своя посетител. Какъвто и да е казусът, се видя, че сред двамата има несъмнена " бромантика ", добавя " Ню Йорк таймс ".

 Макрон и Тръмп - несъмнена бромантика
© Associated Press

Различните философии, които изповядват, имат наклонността да излязат нескрито щом двамата навлязат в същината на тематиките. В началото на срещата им в Овалния кабинет Доналд Тръмп още веднъж се нахвърли на " ужасното " нуклеарно съглашение с Иран, " което въобще не биваше да бъде сключвано ".

Той даже доближи нов стадий във враждебното си отношение и се закани, че в случай че иранците възобновят своята нуклеарна стратегия, " ще имат толкоз съществени проблеми, каквито в никакъв случай не са имали ".

 Макрон и Тръмп - несъмнена бромантика
© Associated Press

В края на диалога обаче двамата мъже сякаш реализираха прогрес към намиране на компромис, тъй като Тръмп не изключи опцията за " бързо съглашение посред ни ".

Предвидената спомагателна конвенция, която ще разреши опазване на подписаната през 2015 година нуклеарна договорка, ще съдържа четири стълба съгласно френския президент: нуклеарната стратегия на Иран в кратковременен проект (регламентирана от актуалната нуклеарна сделка), в дълготраен, балистичната стратегия на Иран и намесата му в районните спорове. Двамата водачи се споразумяха да включат към този финален дирек категорично изискване за споразумяване на спора в Сирия, добавя " Фигаро ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (719)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР