Когато през юли излезе тийзъра на Чума, успяхме да добием

...
Когато през юли излезе тийзъра на Чума, успяхме да добием
Коментари Харесай

Епидемията, която преобръща живота на българите от XIX век

Когато през юли излезе тийзъра на " Чума ", успяхме да добием по-ясна визия какво да чакаме от новия български филм, който ще можем да гледаме още при започване на идната година.
 Тийзър на
" Чума " ще тръгне по българските кина

Тийзър на българския филм

От фрагментите стана ясно, че историята ни връща в отминалия ХIХ век, когато действителността е била доста по-различна и сурова. По това време по нашите ширини върлува чумата - епидемията, която прекатурва живота на хората тогава.

Главните герои във кино лентата, въодушевен от описа на Йордан Йовков " През чумавото ", са чорбаджи Юрдан (Свежен Младенов), синът му Йоно (Матей Мичев) и момичето, за което той се кани да се ожени (Евелина Бибова).

На фона на тази история се разпростират обич, секрети, другарство, изменничество, религия, боязън и злоба. Смъртоносната болест изважда на напред във времето другите лица на човешката природа в борбата за оцеляване, показани ни от героите - почтеното дете, майката, бащата, героя, злодея, мъдреца и други. И несъмнено, безконечната тематика за любовта, също е във фокуса на действието.

" Чума " дава поръчката да представи българската народопсихология в ера, която не се пресъздава постоянно във филми. Но филмовия откъс, който също към този момент можем да гледаме, ни потапя още по-детайлно в атмосферата на българското село от това време.

За да бъде всичко допустимо най-автентично, за фотосите екипът на художниците Георги Димитров и Владимир Шишков основава реалистични декори, като реставрира остарели къщи в село Каменица.

Операторската работа е дело на оператора Румен Василев, а музиката - на композитора Петко Манчев.
 “Диада ” с Маргарита Стойкова и Петра Църноречка - какво да чакаме от кино лентата на Яна Титова
Какво да чакаме от “Диада ”

Суров роман за истините, за които рядко приказваме

Филмът е режисиран от Иван Владимиров, сценарист е проф. Боян Биолчев, а на огромния екран ще забележим актьорите Свежен Младенов, Eвелина Бибова, Матей Мичев, Добрин Досев, Велислав Павлов, Станислав Пеев, Людмила Сланева и Любомир Бъчваров.

Премиерата на " Чума " е на 19 януари
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР