Когато премиерът няма аргументи по сериозната тема за размерите на

...
Когато премиерът няма аргументи по сериозната тема за размерите на
Коментари Харесай

Борисов си измислял внушения, отсече Нинова

" Когато министър председателят няма причини по сериозната тематика за размерите на корупцията, обхванала всички равнища на ръководство в страната, си измисля сходни внушения. "

Така водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отговори на вчерашните рецензии на премиера Бойко Борисов, че е станал очевидец на преразкази по време на КСНС, с което Българска социалистическа партия щели да получат избирателен подарък.

Тя запита реторично с кое да стартира - с радостното или със сериозното.

По думите й нямало по какъв начин да се споглежда с Иво Христов, защото той бил зад нейния тил . Предложението на Българска социалистическа партия за нов антикорупционен закон не е нещо ново, те упорствали за подобен още предходната година.

Левицата е на мнение, че актуалният модел на антикорупционен закон дава своите недостатъци.

" И тогава, и в този момент оставаме на същото мнение, че би трябвало разнообразни управляващи дружно да имат своите представители там, с цел да има съвместен надзор на институциите " , съобщи соцводачът и добави, че не би трябвало да има ръководещи, които да си назначават хора, които да ги управляват.
 Борисов отказал да прави избирателен подарък на Корнелия Нинова
Борисов отказал да прави избирателен подарък на Корнелия Нинова

По време на КСНС чул преразкази

Според Корнелия Нинова президентът би трябвало да бъде този, който да назначава хора в КПКОНПИ. Въпреки настояванията си и за осъществяването на които се изисква законодателна смяна, социалистите не мислят да се върнат в Народното събрание. Социалистите изрично обявиха, че няма предпазени лица, с което приканват институциите да ползват законите еднообразно към всички без значение от политическата принадлежност, за Лозан Панов и за Валери Жаблянов.

На въпрос по какъв начин ще разясняват разликите в изявленията на премиера и на президента след КСНС, Нинова ги дефинира като " ясна разграничителна линия сред статуквото и смяната ". Тя разясни, че " премиерът-мнозинството-ДПС-ОП и ГЕРБ персонално пазят сегашното статукво с думите " всичко е наред, взели сме ограничения, взели сме оставки ".

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия към този момент е разискало случая с Валери Жаблянов и считат, че има голямата разлика сред неговия случай и този на ГЕРБ , защото ръководещите са придобили апартементите си, възползвайки се от властта.
 Корнелия Нинова станала очевидец на пазене на статуквото със зъби и нокти
Корнелия Нинова станала очевидец на пазене на статуквото със зъби и нокти

Чула обвинявания към медиите, само че не и към самите политици

" Докато ръководят, трансформират закони за избрана компания, която им връща жилища. Докато ръководят и са в позиция на силата, пускат тъжби против избрана компания, с цел да я притискат и изнудват ", нападна Нинова ръководещите.

По думите й не става въпрос единствено за закупуване на жилища, а за политическа търговия с въздействие на ръководещите. От левицата желаят да знаят за какъв морал в политиката може да се приказва , когато заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов твърди, че нямало кой да го накаже.
 Нинова влиза с три оферти на КСНС
Нинова влиза с три оферти на КСНС

Искат смяна на пълномощията на основния прокурор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР