Когато преди около 10 години стана ясно, че светът на

...
Когато преди около 10 години стана ясно, че светът на
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Крийд 3

Когато преди към 10 години стана ясно, че светът на Роки Балбоа, построен от Силвестър Сталоун, ще се разшири, всички бяха удовлетворени - най-много тъй като въпреки и не на кръга, а около него, ще гледаме още от Роки.

И в " Крийд: Сърце на първенец " (2015 г.), и в последвалото след няколко години продължение точно несломимият боксьор бе стожерът, на който младият Адонис Крийд (Майкъл Б. Джордан) се опираше. Но в " Крийд 3 " Роки е отвън играта.

Причината е много комплицирана, само че ето я късата версия - Силвестър Сталоун твърди, че продуцентът Ъруин Уинклър и синовете му, които държат правата върху героите и франчайза, са го оставили с празни ръце. И въпреки точно Сталоун да е в основата на триумфа на всички филми и основаването на героите, той няма никакви права върху тях, а си ги желае. Е, най-малко това е неговата позиция, която неколкократно е излагал в обществените мрежи и разнообразни изявленията.
 Снимка 608771

И всичко това докара до неговото неявяване от третия филм, а евентуално и от всички последващи, които вероятно ще се приготвят. Безспорно огромна липса, която мъчно може да бъде запълнена.

Все отново точно Роки бе индивидът, оказал помощ и физически, и душевен на Адонис в " Крийд 2 " да излезе краен победител от може би най-трудната борба в живота си досега - тази против Виктор Драго (Флориан Мунтеану) - синът на Иван Драго (Долф Лундгрен).

Е, в " Крийд 3 " всичко ще бъде по-различно, тъй като него го няма и намираме Адонис три години откакто е изиграл и последния си мач на професионалния кръг.
 Снимка 608762

Животът му наподобява спокоен, спокоен и благополучен, като като се изключи че има школа, която приготвя боксьори, с цел да станат първенци, той се радва на фамилията си, което се е нараснало.

Щастливата картинка обаче бива развалена от един фантом от предишното - Деймиън Андерсън (Джонатан Мейджърс). Той е другар на Адонис от тийнейджърските години, които за него са били много турбулентни, както ни подсказаха първите два кино лентата.

Деймиън е прекарал последните 18 години в пандиза и е твърдо уверен, че поради Адонис му е било отнето блестящото бъдеще на боксьор. И в този момент идва освен за него, само че за всичко, което счита, че му принадлежи.
 Снимка 608764

Макар сюжетът да е елементарно предсказуем, което е типично за филмите от франчайза, би трябвало да изтъкнем две неща, от които допускаме, че даже Силвестър Сталоун би останал удовлетворен.

Първото е, че с " Крийд 3 " Майкъл Б. Джордан прави режисьорския си дебют и могат да се кажат някои положителни думи за първия му опит зад камера. Джордан се е опитал да изведе на друго равнище пресъздаването и цялостното прекарването на боксовите мачове. Успява да вкара фена в главата на боксьора, и му се е получило.
 Снимка 608766

Второто нещо, за което няма по какъв начин да си затворим очите, е Джонатан Мейджърс. И тук, както в " Ант-Мен и Осата: Квантомания ", той е неприятният. И тук, както във към този момент упоменатия филм, се оправя толкоз добре, че съумява да ти влезе под кожата и даже да засенчи положителните.

Мейджърс придава на героя си непредсказуемост и характерен жанр на боксиране, които вършат мощно усещане. Все неща, които като че ли липсваха при досегашните съперници на Адонис Крийд. Впечатление прави и самобитната арка на развиване на героя, която артистът съумява да пресъздаде. Той просто е непредвидим.

" Крийд 3 " е по кината от 3 март
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР