Когато ПП искат от нас да признаваме грешки, ние ще

...
Когато ПП искат от нас да признаваме грешки, ние ще
Коментари Харесай

Даниел Митов: С третия мандат ДБ има шанс да се превърне от ремарке на ПП във влекач

Когато Политическа партия желаят от нас да признаваме неточности, ние ще желаеме същото от тях. Ако Демократична България вземат мандата, пред тях се отваря опцията да се трансфорат от ремарке на " Промяната ", което дрънчи зад разрушената структура, във влекач и носеща структура на едно бъдещо ръководство.

Това разяснява пред Би Ти Ви зам.-шефът на ГЕРБ Даниел Митов. 

Не сме спирали да приказваме за правосъдна промяна. ГЕРБ се трансформира в мотор освен на избрани десни промени, които трябваше да се случат като излизането от обстановката с РСМ, даването на военна и военно-техническа помощ за Украйна, решението, което Народно събрание одобри за еврозоната и други Ние постоянно сме казвали, че правосъдна промяна би трябвало да се направи всеобхватно - да се реформира всичко от системата на обучение, през следствието, прокуратурата и съда. Всички тези детайли би трябвало да се преглеждат всеобхватно и разумно, а не както бяха тръгнали в предходното държавно управление - да си нагласят избрани елементи  и против избрани хора. Ако тръгнем да беседваме по този метод, сме подготвени да седнем за общ диалог, сподели още той.

Ако Христо Иванов, не желае да е министър председател, а ние доброжелателно сме предложили този вид, има и други формули. Бихме взели участие в сериозен диалог с цели и явен личен състав по-късно. Видяхме, че зад държавното управление, което ние предложихме, застанаха 115 депутати и малко не доближи за болшинство. В случая Демократична България би могла да изиграе ролята на фактор, който да добави детайлите, които липсваха в мандата, който бе даден на ГЕРБ, позволи Митов.

Не мога да си обясня по какъв начин Демократична България непрекъснато върви зад една левичарска групировка като Политическа партия, продължи той.

Ние си изискуем диалог, само че имаме решение на нашия конгрес, че с Българска социалистическа партия по никакъв метод не можем да влезем в управническа формула и коалиция, сподели той.

Нека забележим на кого ще бъде даден третия мандат, аз персонално се надявам да е на Демократична България, тъй като там се оформя някаква опция за разговор.  Ако се даде на " Български напредък ", още веднъж сме подготвени да водим същите диалози. Но в случай че ще си приказваме по тази причина къде има най-солидна непосредственост, то Демократична България се доближават до най-голяма степен до това, което ние виждаме като проблеми и решения, акцентира Митов.

Не съм чувал досега президентът да загатва алтернатива за Движение за права и свободи. Не знам за какво не се загатва, само че по този начин или другояче не седи на масата и по тази причина беседваме по други хипотези. Разбира се, същата е формулата с тях. В една народна власт всички партии си изискуем диалог, оттова нататък партиите преценят дали да поддържат една или друга формула, разяснява той за това би ли подкрепил ГЕРБ кабинет на Движение за права и свободи.

Относно абсурда около " Пловдивския панаир " пък сподели: Тази тематика изкуствено се подхранва в опит да се възраждат остарели разкази. Доколкото знам, разногласието ще се реши по правосъден път.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР