Когато по-голямата част от работния ден минава изправен, като при

...
Когато по-голямата част от работния ден минава изправен, като при
Коментари Харесай

Каква храна трябва да ядем според професията си

Когато по-голямата част от работния ден минава изправен, като при продавачи, фризьори, учители, хирурзи, чиновници в хотели и казина и други се появява риск от разширени вени.
Мускулите на краката не се движат по време на такава работа, вследствие на това кръвта застоява във вените, които от своя страна губят разтегливост. Това води до появяването на забележима мрежа от кръвоносни съдове в краката, тромби, тумори и други неприятни, постоянно мъчителни признаци.
Болести на ставите. Натоварването на краката постоянно води до артроза на коляното и други стави.
Хората с тези специалности би трябвало да лимитират използването на мазни храни. Препоръчителните артикули са
•             риба и морски блага (скариди, калмари, водорасли);
•             арония (арония), морски зърнастец, касис, орехи, цитрусови плодове, боровинки и боровинки, изключително сок от алена боровинка. Плодовите питиета спомагат за разреждането на кръвта и предотвратяват образуването на кръвни съсиреци.
 Скоро може да ядем медузи вместо морски блага Скоро може да ядем медузи вместо морски блага
Ново изследване, извършено в университета в Куинсланд, Австралия, откри, че 92 типа морски блага и риби, влизащи в менюто на индивида,...
•             млечни артикули.
Офис чиновници, шефове, водачи, касиери и други са изложени на риск от  сърдечно-съдови болести. И заради физическо безучастие (намалена подвижност) и непрекъснат стрес, съществува риск от хипертония и атеросклероза.
Запек и хемороиди. Тези неразположения се следят при 70% от хората след 5 години затънал труд. Нарушава се и работата на червата. Освен това заседналият метод на живот може да аргументи ишиас, затлъстяване, диабет, хипертония и инфектиране на простатата.
Трябва да се заобикалят скотски мазнини, салами, свинска мехлем, сметана, мазни сирена, масла, газирани питиета и алкохолни коктейли. Също по този начин би трябвало да ограничите потреблението на кифли, сладкиши, палачинки и други сладки от бяло брашно.
Препоръчва се:
 Азиатците луди по българските рапани Азиатците луди по българските рапани
Южнокорейци, японци и китайци са измежду най-големите ценители на български рапани. В последните години страната ни е измежду желаните...
•             растително масло (за предпочитане не рафинирано);
•             бобови растения: грах, фасул, леща, фасул, соя;
•             плодове и зеленчуци. Ябълките, морковите, зелето, грейпфрутите са изключително потребни.
•             растителна храна и млечни артикули. Трици, глог, насипни зърнени храни (елда, перлен ечемик, просо). Полезен е и ръженият самун.
•             огромно количество вода, зелен чай.
 С какъв вид вино би трябвало да консумираме другите храни? С какъв вид вино би трябвало да консумираме другите храни?
Не на вятъра назовават виното „ питието на боговете “. Някои хора посвещават живота си на тази тайнствена, сладникава и сладостр...
При водещи нощни заведения, чиновници на летището и др рано или късно мощният тон и вибрациите утежняват слуха.
Трябва да ограничите използването на скотски мазнини, да се откажете от мариновани, ферментирали, пушени артикули. Също по този начин не използвайте майонеза, соев сос, горчица и други би трябвало да пиете по-малко кафе, чай и други артикули, съдържащи карфин. Алкохолът също би трябвало да се заобикаля.
Това се назовава холестеролна диета. Връзката сред несолената храна и усъвършенствания слух е потвърдена от американски лекари. Оказва се, че ниските равнища на холестерол в кръвта имат позитивен резултат върху слуха.
При работа, увреждаща зрението, като  преподавател, управител, офис чиновници, които прекарват дълго време в гледане на компютърни екрани има риск от непрекъснатото напрежение на очите и неестественото осветяване утежнява зрението с течение на времето.
Трябва да ядете колкото се може повече червени и оранжеви плодове (моркови, портокали, ябълки), сметана и ферментирали млечни артикули. Препоръчително е да ядете телешко, телешко, пуешко месо. Боровинките са доста потребни.

Още от ПОЛЕЗНО:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР