Когато пазарът на Android-смартфоните започна своето съществуване, производителите използваха 256/512

...
Когато пазарът на Android-смартфоните започна своето съществуване, производителите използваха 256/512
Коментари Харесай

Колко оперативна памет е необходима на смартфоните през 2019 г.

Когато пазарът на Android-смартфоните стартира своето битие, производителите използваха 256/512 MB оперативна памет. Подобни индикатори бяха задоволителни за това време, само че за жалост през днешния ден тези числа наподобяват неуместно. Според статистиката, през последните няколко години, количеството на оперативната памет в смарт телефоните се е нараснало доста. Компаниите са почнали да показват апарати с 10 и даже 12 GB оперативна памет, само че има ли смисъл?

Нашите сътрудници от androidauthority са провели лични проби и са стигнали до някои изводи, за които ще разкажем малко по-долу.

В Android има суап раздел zRAM, който се намира във вградената памет и може да облекчи живота на оперативната памет. При дефицит на пространство, тя употребява ресурсите на zRAM

Нека първо да забележим какъв брой памет употребяват другите приложения, с цел да разберем каква е оптималната RAM за 2019 година.

YouTube, WhatsApp, VLC и останалите леки приложения заемат памет от 100 до 300 МВ. Различните простички игри и Twitter изразходват от 300 до 400 MB памет. Instagram, Гугъл Maps, Гугъл Photos се нуждаят от към 400 до 700 MB заради нуждата от слагане в паметта на доста ресурсоемки данни. При Instagram, това е друго мултимедийно наличие. Поради тази причина, Twitter „яде“ 400 MB.

Гугъл Chrome с 3 отворени раздела изисква 900 MB, както и нересурсоемките 3D-игри от рода на Asphalt 9. Достатъчно взискателна към ресурсите е PUBG Mobile, която лишава 1200 MB памет, не надвишавайки доста индикаторите на Chrome.

С оглед на нагоре изложеното, може да се стигне до заключението, че за комфортното потребление на смарт телефона е задоволително той да има 6 GB RAM, имайки поради, че самата система също изразходва към 2 GB памет. В този случай, в паметта на устройството може да се запази 1 взискателна игра (PUBG, например), браузър, разнообразни приложения на обществените мрежи и по този начин нататък. Много рядко притежателите на устройства с 6 GB RAM памет ще се сблъскат с разтоварването на приложения от паметта (това е елементарно видимо: приложението при наново му пускане се зарежда изначало, а в някои случаи може да загубите по-рано въведените данни).

8 GB RAM ще са задоволителни за 2 ресурсоемки приложения (например PUBG и Fortnite) и доста други.
Има ли потребност от 10 GB?
Простичкият отговор на въпроса – Не. Просто няма да се сблъскате със обстановка, при която 8 GB RAM няма да са задоволителни. За 12 GB пък няма смисъл да приказваме, тъй като на този стадий от развиването на мобилните технологии, тя е предостатъчна.

Какви са Вашите наблюдения по отношение на работата на другите устройства с несъмнено количество RAM? Какви и какъв брой по едно и също време отворени приложения успявате да употребявате? Все отново отговорите на тези въпроси биха били потребни на хората, възнамеряващи да се снабдят с даден смарт телефон, тъй че дано си бъдем потребни взаимно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР