Когато пътуваме, едно от нещата, които харесваме най-много, е гастрономията

...
Когато пътуваме, едно от нещата, които харесваме най-много, е гастрономията
Коментари Харесай

Типична австралийска храна: какво се яде в тази страна?

Когато пътуваме, едно от нещата, които харесваме най-вече, е гастрономията на местата, които посещаваме. Няма значение дали мястото е в чужбина или у нас: постоянно ще открием доста разнообразни усети, текстури, миризми и ястия, които ще ни завладеят. Просто би трябвало да се осмелите да отворите всичките си сетива, с цел да опитате тези артикули, които са нови за вас във всяко едно отношение. Типичната австралийска храна притегля вниманието ни. Това е регион на планетата, цялостен с магия, с помощта на своите плажове, буйна природа и доста друга просвета. Затова ще опишем тези ястия, които ще харесате незабавно, щом ги видите.

Със сигурност не сте се питали за типичната австралийска храна, до момента в който не решите да пътувате до страната на кенгурата. Днес обаче може да имате доста въпроси по отношение на това. Обикновено гастрономията на тази част на планетата има въздействия от доста страни, да вземем за пример Азия, макар че не е мъчно да се открият мексикански акценти в някои от ястията.

Крака (торта) - тук ударението е на 1-вото " а "

Ако има характерно австралийско ядене, това са така наречен крайници. Те могат да бъдат открити в пекарни или супермаркети и се оферират в разнообразни цени, размери и усети. Това е торта, която нормално се цялостни с месо, макар че от време на време вътре има гъби, лук или вегетарианска храна. Това е като сандвич, който може да се яде комфортно на всички места и е отражение на идентичността на страната.

Сос за барбекю

Австралийците са същински фенове на сосовете за барбекю. Може да се направи за разнообразни типове месо. Този сос е неповторим с това, че се състои от лук, мусковадо захар, доматен сос, сос Уорчестър и зърна черен пипер.

Риба и чипс
Копривата на сатаната - даже не дишайте наоколо!
Ако дяволът се е занимавал с ботаника и развъждане на растения, то несъмнено е правил това в Австралия. Много хора даже единствено...
Прочети повече
Ако познавате Англия, ще знаете от какво се състои това вкусно ядене. Несъмнено има английско въздействие, което накара австралийците да ядат риба и чипс. Това е пържена риба с чипс, която се отличава със своята сочност от вътрешната страна и хрупкава коричка. Деликатес, който не можете да не опитате.

Vegemite

Без подозрение, извънредно ядене от типична австралийска храна. Много е комплицирано, че можете да опитате единствено в този ъгъл на планетата. Това е паста от сол и черен пипер, която се употребява за изработката на маята, която нормално се употребява за подготвяне на бира. Яде се с крутони или самун и се смята за едно от националните ястия на страната. Много е мъчно да се приказва за усета му, макар че мнозина го съпоставят с телешки бульон с малко черен пипер. 

Пържола от риба звук на скара

Харесвате ли риба? Е, тогава ще се насладите на доста типична австралийска храна. Обикновено измежду обичаните им храни се откроява пържолата от риба звук на скара. Тази храна напряко подлудява жителите на тази страна.
5 старинни метода за опазване на хранителни артикули
Във всички времена и столетия пред хората стоял въпросът за обезпечаване на храна. В древността обаче същинският проблем бил не толкоз самичък...
Прочети повече
Балмайн Буг

Това е омар, който живее в плитки води както към Нова Зеландия, по този начин и към Австралия. Поради тази причина е елементарно да се откри в супермаркети и заведения за хранене, профилирани за морски деликатеси.

Та... тръгнете ли въпреки всичко за далечна Австралия, сигурно би трябвало да опитате тези храни.

 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР