Когато отидете в страна с валута, различна от вашата, първото,

...
Когато отидете в страна с валута, различна от вашата, първото,
Коментари Харесай

Италианската полиция се хвали: Спипахме българи с данните на хиляди

Когато отидете в страна с валута, друга от вашата, първото, което вършиме, е да изтеглите пари от бакомат, с цел да имате в брой. Двама българи се възползвали от това, само че полицията в Италия съумя да ги залови.

Измамниците се сдобили с електронните данни на хиляди пасажери, като поставяли скимиращи устройства на банкоматите в зоните за идващи на интернационалните летища в Рим, Милано и Венеция.

Италианските управляващи ги следили от много време и след залавянето им обявиха, че "милиони евро са спестени на хората, които нищо нямаше да схванат ".

Хакери откраднали над 1 милиарда евро от банки в 40 страни

Двамата са засечени с камери и са проследени. В квартирата им в Рим са открити данните на хиляди пасажери, като няма информация към момента каква е цената на откраднатите пари.

Не се знае и какъв брой време двамата българи са работили по тази скица и единствено те ли са забъркани.

Екшън в Перник - заловиха двама от обирджиите на банкомати

Измамниците поставяли устройство върху банкоматите в Рим, Милано и Венеция , което було клавиатурата на всяко от тях. Те слагали и в допълнение устройство на мястото, където се слага картата и по този начин са успявали да вземат пин-кодовете и данните на хората.

Властите се осъмнили, когато забелязали по какъв начин за 1 ден двамата са съумели от летището в Милано да отидат в това в Рим.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР