Когато орелът доживее до 40 години, ноктите му стават дълги

...
Когато орелът доживее до 40 години, ноктите му стават дълги
Коментари Харесай

Когато орелът доживее до старост, той прави нещо удивително

 орел

Когато орелът доживее до 40 години, ноктите му стават дълги и извити, което не му разрешава да хваща плячка. Клюнът на орела става прекомерно дълъг и закривен, по тази причина той не може да яде. ерата върху гърдите и крилете се сгъстяват мощно и натежават, което му пречи да лети. И орелът се изправя пред избор: гибел или мъчителна регенерация.

Той долита до гнездото си, намиращо се на върха на планината, и там дълго удря клюна си в скалата, до момента в който клюнът не се счупи и падне… След това той чака, до момента в който не израсте нов клюн, с който да изкълве ноктите си…

Когато пораснат новите нокти, орелът отскубва с тях тежкото оперение на гърдите и крилете си… И тогава, след 5 месеца на болки и мъчения, с нов клюн, нокти и пера орелът още веднъж се възражда и може да живее още 30 години…

Доста постоянно, с цел да живеем, би трябвало да се променим. Понякога тези промени са съпроводени с болежка, боязън и подозрения. Спомените и навиците от предишното си отиват, с цел да създадат място на новите.

Точно освобождението от товара на предишното ни дава опция да живеем и да се любуваме на сегашното и да бъдем подготвени за бъдещето!

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР