Когато обявиш края на кариерата си, не значи, че трябва

...
Когато обявиш края на кариерата си, не значи, че трябва
Коментари Харесай

Пълно спортно преквалифициране

Когато обявиш края на кариерата си, не значи, че би трябвало да изоставиш спорта изобщо! Последният образец за това е Петер Чех, който от вратар на " Челси " и " Арсенал ", спечелил 4 трофеи на Англия, се преквалифицира в... хокеист.

Чехът подписа контракт с втородивизионния британски отбор " Гилдфорд фининс ", а дебютът му ще е в неделя (13 октомври). Той обаче не е единственият, който е сменил спорта.
Петер Чех стана хокеист Ново занятие за някогашния вратар на "Челси "
Световният рекордьор на 100 и 200 м Юсейн Болт надали ще надмине популярните си достижения на пистата. Това не му пречи да преследва детската си фантазия и да стане... футболист. Е, правилно не в обичания си " Манчестър Юнайтед ". В бързите крайници на ямаеца повярваха от австралийския " Сентръл Коуст Марийнс ". Той даже означи два гола за отбора си, само че по този начин и не подписа професионален контракт.

Снимка: Getty Images

Когато си олимпийски (пет пъти) и международен първенец на писта (7 пъти) в колоезденето, победител в Тур дьо Франс и италианското Джиро, какво друго ти остава? Да се пробваш в... гребането. Така направи сър Брадли Уигинс. След като завърши с висшата си кариера с велосипеда, той се качи на лодката, само че без необикновен триумф - на държавното състезание на закрито приключи на 21-во място и приключи този състезателен " флирт ".

Снимка: Getty Images

Легендарният вратар на френският народен тим по футбол Фабиен Бартез пък размени привидно спокойния зелен терен с... автомобил. След края на своята кариера стражът се отдаде на пристрастеността си към високите скорости и през 2008 година се впусна в емблематичното съревнование " 24 часа на писта Льо Ман ".

Снимка: Getty Images

Рафаел ван дер Ваарт също реши, че няма да стопира със спорта след края на футболната си кариера. Един от най-обичаните холандски футболисти понижи оборотите и се зае да играе... дартс. Той дебютира на Откритото състезание на Дания през май 2019 година

Снимка: Getty Images

Легендарният Майкъл Джордън е величие в баскетбола. В бейзбола обаче нещата не стоят по този начин. След края на кариерата му в НБА, той изкара един сезон в " Уайт Сокс ", само че не съумя да впечатли и се отхвърли след единствено 3 хоумръна в 127 мача.

Снимка: Getty Images
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР