Когато нямаме институционално решение относно военната помощ за Украйна, изглеждаме

...
Когато нямаме институционално решение относно военната помощ за Украйна, изглеждаме
Коментари Харесай

Проф. Милена Стефанова: БСП разбраха, че губят от пропутинската ниша

" Когато нямаме институционално решение по отношение на военната помощ за Украйна, изглеждаме в очите на света и на нашите сънародници като страхливци. Войната в Украйна е извънредно сериозна рецесия, която ще засегне всички страни ".
Това разяснява пред БНР проф. Милена Стефанова, политолог от Софийския университет.

И уточни, че Полша и Румъния са членове на Европейски Съюз, които териториално се намират по-близо до конфликтната точка, само че " това не ги е спряло да застанат на вярната страна , от която биха могли да чакат по-късно поддръжка ". 

" Това, което приказва президентът, е скандално... По-голям самозванец от него няма, тъй като, когато размахваше юмруците на непознати митинги през лятото на по-миналата година, се бореше само за себе си . Започнаха да лъсват физиономиите. Още тогава предупреждавахме, че ще има опити за още по-голямо доближаване с Путин. Това са хората, които са подготвени да продадат българския народен интерес ".

Според нея " Българска социалистическа партия евентуално са почнали да схващат, че е вярно да застанат на страната на националния интерес - да се поддържа Украйна против нашествието на агресора Русия ".

" Разбраха, че губят от пропутинската ниша ".

В предаването " 12+3 " проф. Стефанова добави, че Радев не е разчитал в дълготраен проект на " Продължаваме промяната ", не инцидентно в този момент се появява партията на Стефан Янев.

" Времето на генералите в политиката е окончателно изгубено ".

Прогнозата на политолога е, че проблемите на България със Северна Македония няма да бъдат решени бързо .

Интервюто с проф. Милена Стефанова можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР