Когато новият Opel Corsa GSi последва стъпките на Insignia GSi

...
Когато новият Opel Corsa GSi последва стъпките на Insignia GSi
Коментари Харесай

Новият двигател на Opel Corsa GSi обещава страхотно удоволствие от шофирането

Когато новият Opel Corsa GSi последва стъпките на Insignia GSi на пазара през това лято, той ще бъде задвижван от впечатляващия с динамичността си 1.4-литров турбодвигател на марката с оптималната мощ 110 кВт/150 кс и оптимален въртящ миг 220 Нм (разход на гориво в л/100 км – 7,9-7,8 градско, 5,4-5,2 извънградско, 6,3-6,2 приблизително, междинни излъчвания на CO2 в г/км - 147-143). По този метод " горещият хечбек " на Opel показва изключителна експедитивност освен при ускоряване от място (дисциплината 0-100 км /ч се изпълнва единствено за 8,9 секунди), само че впечатлява и с изключителната разтегливост на задвижващия елемент - устремена към оптималната скорост от 207 км/ч, Corsa GSi се нуждае от едвам 9.9 секунди, с цел да форсира от 80 до 120 км/ч на пета предавка. Наред с постигането на изключителна динамичност на пътя, " джобната ракета " от Рюселсхайм прибавя още един крайъгълен камък в акцията на Opel за осъществяване на строгия предстоящ стандарт за излъчванията Euro 6d-TEMP към 15 месеца преди крайния период през септември 2019 година.

В процеса на настройване на характерностите на задвижващия елемент, който обезпечава литрова мощ от над 100 кс/л, инженерите на Opel са обърнали особено внимание на подобряването на способността на мотора да реагира на командите от страна на лидера, което се отразява изключително позитивно на насладата от шофирането по изпълнени със завои извънградски пътни прави. С поддръжката на късите предавки на шестстепенната механична трансмисия, моторът със система за наложително пълнене впечатлява с изключителна двигателна сила на втора и трета предавка, както и с плоската крива в максимума на въртящия миг сред 3000 и 4500 об/мин, основана като по поръчка за феновете на прочувствения жанр на шофиране.


Corsa GSi е и същинско, неподпрвено олицетворение на прецизността - познатата от версията OPC спортна ходова част и спирачната система с червени апарати обезпечават атлетична точност в държанието, извънредно държание на пътя и къс спирачен път – изключително когато се съчетаят с 18-цоловите алуминиеви колела и гумите с нараснало сцепление и размер 215/40 R18.

Високите динамични качества на новата Corsa GSi са съчетани и с атлетичния външен тип на модела. Впечатление прави характерният дизайн с огромни въздухозаборници, мощни форми на предния похлупак, изразителен заден спойлер и точно завършени странични прагове.

Погледът начело разкрива дръзката физиономия на Opel GSi с огромна решетка със конструкция на пчелна пита и централноразположена емблема Opel Blitz, съчетана с двете " крила " в профил. Вниманието няма по какъв начин да се отклони и от карбоновите корпуси на огледалата за назад виждане. Едроформатните детайли от дизайна с хромирани пръстени са свързани образно в хоризонтална линия посредством преминаващите през предната част черни напречни елементи и дружно с черния панел на капака ускоряват усещането за долепен към пътя играч. Яркият дизайн е налице и в оформлението на задната част на каросерията. Отчетливият спойлер на ръба на покрива основава спомагателна аеродинамична притискаща мощ, а спортният хромиран шумозаглушител се добавя от забележителния дизайн на задната престилка в цвета на купето.

Неподправеното чувство за състезателен дух минава хармонично и в стилистиката на интериора. Водачът на Corsa GSi е настанен на в допълнение предлаганата спортна седалка Recaro и държи в ръцете си състезателен волан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР