Когато милиардерът Джордж Робъртс натрупва богатството си през 80-те години

...
Когато милиардерът Джордж Робъртс натрупва богатството си през 80-те години
Коментари Харесай

Да инвестираш в надежда: милиардер дава пари, за да намира работа на бедните

Когато милиардерът Джордж Робъртс натрупва благосъстоянието си през 80-те години на предишния век, парите купуват всичко, а алчността е нещо хубаво. Сега американският милиардер употребява част от това положение, с цел да оказва помощ на другите да си намерят работа, доказвайки, че вярата е по-важна от парите в брой.

Това е мнението на ръководителя на The Roberts Enterprise Development Fund (REDF) - фондът, който Робъртс основава преди 21 години, с цел да влага в предприятия, наемащи хора, които другояче не биха взели на работа, тъй като са бездомни, злоупотребяват с субстанции, имат проблеми с психологичното здраве или други проблеми.

" Ако ги попитате непосредствено какво ценят във опцията да работят, те не стартират със заплатите. Често е поради това възприятие на принос и самоуважение ", споделя пред Reuters президентът на REDF Карла Джавитс.

Фондът влага 15 млн. $ годишно в обществени предприятия - компании, работещи в интерес на обществото, с изключение на да осъществят облага - които имат задача да оказват помощ на хората, живеещи в най-големи усложнения, да си стъпят на краката.

Досега това докара до 27 000 работни места за хора, които другояче биха били изключени от работната мощ в Съединени американски щати. От финансова позиция някои биха живели по-добре на обществени помощи, само че избират да работят, отбелязва Джавитс, която има вяра, че основаните изгоди от самодейността се простират надалеч оттатък индивида.

" Когато има хора, които могат да стоят неактивни, вместо да способстват, това е негативно за Брутният вътрешен продукт, за растежа. Знаем, че милиони хора не вземат участие, не тъй като не могат да допринесат или не желаят, а просто тъй като липсва жизнеспособна пътека за присъединението им към работната мощ ", изяснява тя.

Робъртс е един от тримата сътрудници, основали международната капиталова компания Kohlberg Kravis Roberts (KKR & Co.), която сега ръководи близо 150 милиарда $, а персоналното му положение е над 5 милиарда $, съгласно Forbes.

REDF ползва капиталовия принцип на обществените предприятия, които финансира - очаквайки възвръщаемостта да пристигна под формата на работни места, а не на облаги.

Американското държавно управление сега влага огромни суми в стратегии за образование на безработни възрастни, които биха могли да бъдат спестени, в случай че има повече обществени предприятия, подготвени да ги образоват и наемат, счита Джавитс.

Когато фондът прави оценка 282-мата служащи в 7-те организации, които поддържа, излиза наяве, че обществото е икономисало пари поради понижени заплащания на компенсации за безработни и данъчни доходи.

Имайки поради 27-те милиона американци, които получават обществени добавки поради ниски приходи, започването на работа от време на време не е очевидният избор, който наподобява.

" Точно в този момент доста хора, които вървят на работа, се изправят пред този тип хобсиански избор - да получавам ли някаква (социална) дотация, с цел да затрупвам главните си потребности, или мога да се устоявам напълно работейки? ", отбелязва Джавитс.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР