Когато медиците разберат, че има пари, но не им ги

...
Когато медиците разберат, че има пари, но не им ги
Коментари Харесай

Д-р Маджаров: Има риск болниците във Видин, Силистра, Ловеч, Добрич да спуснат кепенците

" Когато медиците схванат, че има пари, само че не им ги дават ще има митинги, Не са отговорни шефовете, пари има само че не ви ги дават ”, бе безапелационен той.

По думите на доктор Маджаров пред Нова телевизия, плануваните средства, които не се получават са средства, които са ориентирани към здравните заведения и огромна част от тях могат да отидат за заплати. Директорите на лечебните заведения разчитат, че ще получат тази спестовност, с цел да усилят заплатите, по тази причина не може да бъдат упреквани, че това не се случва, сподели той.

 

Правят се опити парите за опазване на здравето да не доближават до лекари и пациенти, сподели доктор Маджаров и добави, че има хора, които усещат себе си като първа инстанция.

Парламентът е дал своя вот един бюждет, обществото е осигурило средства със своите здравни осигуровки и в последна сметка се образува остатък, който не стига до тези, за които Народното събрание е определил, съобщи доктор Маджаров.

„ НЗОК преглеждат себе си като спестовна институция. Закона за здравното обезпечаване не й споделя това, той споделя, че в границите на бюждета, гласуван от Народно събрание те би трябвало да обезпечат качествени здравни грижи и стабилността на здравната система. Не независимо, а взаимно с Български лекарски съюз и Български зъболекраски съюз ”, бе безапелационен лекарят.

 

Той разясни, че самата Здравна каса е декларирала, че ще има спестовност към 118 млн. без да се взема поради запаса, който също включва здравноосигурителни вноски. Този запас би трябвало да отиде при изпълнителите на здравна помощ и тези, които са доставили медикаменти, сподели той.

„ Няма разговор, ние бяхме употребявани като прикритие за решенията на НЗОК ”, изрази мнение доктор Маждаров.

От основаването на Здравната каса до в този момент постоянно е имало връзка, само че в този момент се следи едноличен жанр на ръководство, сподели той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР