Когато кажем, че някой е мъдър, обикновено си представяме белобрад

...
Когато кажем, че някой е мъдър, обикновено си представяме белобрад
Коментари Харесай

5 признака, че сме по-мъдри от възрастта си

Когато кажем, че някой е умен, нормално си представяме белобрад дъртак с мил взор. Старостта обаче не постоянно е причина да станем мъдри. Скорошно изследване, оповестено в Personality and Social Psychology Review, събира петте най-характерни черти на мъдрите хора.
Прочетете още
Жажда за познание

Учените откриват, че мъдрите хора непрекъснато изследват нещата в живота в дълбочина и имат вродено любознание, което им оказва помощ да проучват проблемите от разнообразни гледни точки. Тези хора не престават да учат през целия си живот.

Емпатия

Желанието и способността на мъдрите хора да схванат страстите на другите и да им съчувстват им дава скъпа информация за съответни обстановки и хората, забъркани в тях.

Способност за контролиране на страстите

Мъдрите хора демонстрират забележителна прочувствена резистентност, когато са изправени пред компликации. Това не значи, че остават изцяло спокойни от самото начало, а че съумяват да тушират бурните страсти, когато зародят. Това саемоционално интелигентни хора, които ръководят страстите в себе си и в другите.

Учат се от протичащото им се

Мъдрите хора разсъждават над нещата, които им се случват, с цел да си извадят потребни умозаключение за това по какъв начин да постъпят в бъдеще. Те обаче са наясно, че имат дребен надзор върху огромна част от протичащото се и одобряват, че неизбежно ще се сблъскат с смяна.

Саморефлексия

Освен да извличат поука от житейски обстановки, мъдрите хора имат склонността да разсъждават върху личното си държание, с цел да открият скритите си пристрастия или предразсъдъци, както и несъзнателните ограничавания, които си постановат, написа още Forbes.

 

 

Източник: lifestyle.bg 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР