Когато имаме главоболие, най-лесния начин да се отървем от него,

...
Когато имаме главоболие, най-лесния начин да се отървем от него,
Коментари Харесай

Какво да ядете при главоболие?

Когато имаме главоболие, най-лесния метод да се отървем от него, е да пием болкоуспокояващо хапче. Ако се пробвате да ги избягвате обаче има няколко храни, които също ще ви оказват помощ.

Картофи

След тежка вечер на открито, евентуално мислите, че една порция мазни, пържени картофи ще ви се отрази добре. Вместо пържени картофи, хапнете печени. Храните с високо наличие на калий са потвърдено средство за облекчение на главоболието. Печен картоф с кожичка обезпечава към 600мг.

Банани

Когато имате главоболие, едно парче апетитен плод като банана, който съдържа калий и магнезий е страховит метод да облекчите болката.

Диня

Една от най-често срещаните аргументи за главоболие е дехидратирането. Динята е страховит източник на калий и магнезий и хидратира организма.

Ананас

Пресният ананас може да понижи главоболието. Естественият ензим бромелаин е потвърдено средство за понижаване на болката. Също по този начин има противовъзпалителни свойства.

Краставица

Подобно на динята, краставицата може да се оправи с дехидратацията и да облекчи главоболието. Тъй като съдържа 95% вода, краставицата е едно от най-хубавите средства против главоболие.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР