Когато има доказано 100% увреждане на продукцията, тя се заплаща

...
Когато има доказано 100% увреждане на продукцията, тя се заплаща
Коментари Харесай

Министър Иванов: Бежанците сами си решават дали искат или не да бъдат настанени в държавните бази

Когато има потвърдено 100% увреждане на продукцията, тя се заплаща на 100% на база на техните разноски. Има си методика, която работи от години работи. Държавен фонд " Земеделие " разполага тази година с 5  млн. лв. за оказване на държавна помощ. Това съобщи пред публицисти министърът на земеделието и храните.

Той посочи, че от предходната година е създаден и признат механизъм и за обезщетение за унищожена продукция под 100% и увери, че всички аграрни стопани ще бъдат обезщетени поради загубите им.

Относто опустошената годишна продукция в Садово земеделският министър изясни, че по това време е прелитал пътнически аероплан и е можело да бъде свален, в случай че били изстреляни противоградните ракети над Пловдивско.

По тематиката с бежанците министър Иванов акцентира, че държавното управление работи по прецизен и явен проект, само че разясни, че от волята на украинските жители зависи дали желаят или не желаят да бъдат настанени в държавните почивни бази.

Никой не може да ги накара принудително. Те са създали своя избор. Тези, които са настанени в държавните бази, се обгрижват според решението на Министерски съвет. Няма никаква драма изясни той.

По думите му към днешна дата към 200 бежанци са настанени в такива държавни бази.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР