Когато хората разберат, че някой изневерява, веднага решават, че нещо

...
Когато хората разберат, че някой изневерява, веднага решават, че нещо
Коментари Харесай

Защо изневеряват щастливо обвързаните

Когато хората схванат, че някой изневерява, незабавно вземат решение, че нещо не е наред във връзката му, че евентуално този човек не обича колегата си. Много постоянно това е повода, само че истината е, че изневярата се случва и в щастливите двойки, колкото и нелогично да звучи. Все отново, щом си в щастлива и здрава връзка, значи обичаш този човек. А по какъв начин можеш да изневериш на някого, който обичаш? Отговор на този въпрос дават няколко специалисти по връзките. Ето какви съгласно тях са аргументите изневярата да се случва и в щастливите връзки:

1. Опитват се да открият нещо изгубено
Понякога изневеряващият не се пробва да се откъсне от връзката, само че се пробва да открие нещо изгубено за себе си – може да е свободата си, може да е някаква пристрастеност, може да търси метод да разбере себе си по-добре, написа dama.bg. Обикновено такива изневери се случват, когато изневеряващият не може да приказва намерено с колегата си за тази липса и се пробва да я запълни отвън връзката.

2. В природата ни е
Изневерите се случват във всяка просвета, даже в тези, които грубо санкционират изневярата. Причината за това може да се крие в биологията ни. Жените се привързват по-силно и търсят дълготрайна връзка, само че мъжете са по-склонни към невярност, тъй като тяхната природа ги подтиква да имат повече дами и от там – повече деца и по-голям късмет да предадат своето ДНК на бъдещите генерации. Преди пък дамите са изневерявали, с цел да се подсигурят – в случай че брачният партньор почине или я изостави, дамата има втори мъж, който да я отбрани. Днес, несъмнено, такива аргументи са логичен неоснователни, само че въпреки всичко изневярата е пуснала корени в ДНК-то ни.

3. Понякога просто се случва
Всеки от време на време е изправен пред изкушения. Симпатичният касиер, който флиртува по този начин нахално. Милият сътрудник, който в действителност се интересува от това, което казвате. Нормално е да се ласкаете от такова внимание. Понякога събитията по този начин се подреждат, че изкушението става по-силно от нас. Разбира се, нито една от тези аргументи не е основателно опрощение за изневярата. Тя е на първо място избор. Но изневярата може да се случи на всеки. Начинът да избегнете невярност (или най-малко да избегнете развиването на цяла афера) е връзката. Говорете за терзанията си, за фантазиите си и създайте атмосфера на доверие. Иначе тайните ще стават от ден на ден, лъжите ще бъдат все по-дълбоки и последователно ще подкопаете щастието си. Всички се изправяме пред изкушения, само че значимото е по какъв начин ще реагираме на тях.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР