Когато хлебарките се настанят в нашия дом, е много трудно

...
Когато хлебарките се настанят в нашия дом, е много трудно
Коментари Харесай

Преборете хлебарките САМО с вода

Когато хлебарките се настанят в нашия дом, е доста мъчно да ги изгоним от там. Те ядат от храната ни, повреждат тапетите и книгите, а някои типове даже популяризират болестотворни микроби при индивида. За да се оправим с тези вредители, без да използваме синтетични токсини, които вредят и на нас самите, може да подготвим следните клопки:

Използвайте буркан с вода

Това е един елементарен и ефикасен способ за привличане и хващане на хлебарки. Вземете един буркан и го напълнете доникъде с вода. След това го поставете покрай стената на стаята. По този метод хлебарките ще влизат в него, само че няма да могат да избягат. Този способ може да се реализира както с елементарна вода, по този начин и с някаква примамка, като да вземем за пример мляно кафе (слага се вътре във водата). Важно е да се знае, че този способ е подобаващ за ликвидиране на възрастни хлебарки, само че това няма да повлияе на гнездото или на яйцата.

Използвайте капан от пластмасови бутилки

Вземете една пластмасова бутилка, отстранете капачката и изрежете гърлото й. Обърнете изрязаната част и я сложете в бутилката като фуния. Долепете я покрай вътрешната част на ръба на бутилката и прибавете малко сапунена вода. След това поставете клопката покрай мястото на обитаване на хлебарките. Така те ще влязат в него и ще се удавят.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР