Когато говорим за класически финали в Мастърс - най-престижният снукър

...
Когато говорим за класически финали в Мастърс - най-престижният снукър
Коментари Харесай

Ретро снукър: Класика от Мастърс и краят на един безумен рекорд

Когато приказваме за типичен финали в " Мастърс " - най-престижният снукър шампионат отвън ранкинг системата - мъчно може да подминем конфликта на величието Стивън Хендри със сънародника му Алън Макманъс на 13 февруари 1994 година. Тогава още конкуренцията се организира в остарелия конферентен център на " Уембли ", а Хендри е безусловно несломим.

От дебюта си през 1989 година до оня край през 94-а популярният шотландец печели 23 последовални мача и надлежно пет следващи оценки. Макманъс пък прави дебют през 92-ра, а на идната година отпада точно от Хендри на полуфиналите с 4:6.

12 месеца по-късно Макманъс, който в този момент е анализатор на Военновъздушни сили и iTV, губи със 7:8 във финала, преди да завоюва доста оспорван 16-и фрейм и да вкара конфликта за купата в решителна партия. Там той съумява да надделее и да реализира най-голямата победа в кариерата си, надлежно печелейки и най-престижния си трофей. По думите на самия шотландец " случай " в 16-ия фрейм е съумял да го предизвика да реализира паметния поврат.



" Поставих го (Хендри) в снукър, а той се измъкна и даже посредством флук ме сложи мен в снукър. Погледнах го и видях по какъв начин се усмихва ехидно, мислейки си, че всичко е завършило. Тогава си споделих, че няма да стане и че ще обърна мача, тъй като се подразних. Излязох от залата преди решителния фрейм, с цел да си върна самообладанието. Когато се върнах, беше доста шумно, единствено това помня - всичкия този звук, който подсказваше, че това е възвишен миг.

Усетих, че публиката е на моя страна, тъй като не желаеха Хендри да завоюва още веднъж. Според мен това ми оказа помощ. Победа над Хендри направи купата по-специална, тъй като никой тогава не можеше да проумее по какъв начин е спечелил пет пъти поред. В днешно време хората не правят оценка това необикновено достижение, евентуално тъй като към този момент минаха много години от този момент ", спомня си Макманъс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР