Когато футболният терен е заснежен, системата ВАР няма да бъде

...
Когато футболният терен е заснежен, системата ВАР няма да бъде
Коментари Харесай

Снегът блокира системата ВАР

Когато футболният терен е заснежен, системата ВАР няма да бъде пълноценна на 100 % в България. С тази шокираща вест бяха осведомени тимовете на Царско село и Левски преди дуела им от 17-и кръг на efbet лига, извоюван от " сините " с 1:0. Съперниците били осведомени, че апаратурата няма да се намесва при противоречивите положения за засада. Причината - системата не съумяла да калибрира линиите на терена, защото те били боядисани в алено поради падналия сняг.
Такава ще бъде картинката и на всички останали мачове у нас, когато има снежна завивка. За да работи идеално системата, игрището би трябвало да е изцяло чисто, а линиите да са боядисани в бяло. Проблемът не е, че очертанията на игрището са били в червен цвят, а че са покрити със сняг. ВАР не работи и когато линиите са изринати от снега. За да е всичко изрядно, не би трябвало да има никакъв сняг на никое място по терена. При това състояние ВАР ще бъде въздържан и всичко ще се взема решение както преди въвеждането на системата у нас.
Според протокола, в случай че се случи сходна обстановка, клубовете ще биват известени преди мача, че технологията няма да бъде употребена. Ако даден мач стартира при хубаво време, само че с течение на срещата завали сняг, клубовете още веднъж ще бъдат известени, че от избран миг нататък системата няма да бъде употребена.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР