Когато една жена стане майка, най-лошото, което може да й

...
Когато една жена стане майка, най-лошото, което може да й
Коментари Харесай

Споделен личен опит: Не си лоша майка, а просто човек

Когато една жена стане майка, най-лошото, което може да й се случи, е някой да я назова неприятна майка или самата тя да реши, че не може да се оправи с новата си роля. Затова е потребно да прочетем персоналния опит на някой различен, изпаднал в сходна обстановка, тъй като по този начин ще успеем да забележим обстановката по-трезво и умерено и да създадем нужните заключения.

Когато станеш майка, започваш да получаваш доста препоръки – от време на време положителни и потребни, само че най-много досадни и неискани, предават от iwoman.bg. Още по-често ще чуваш, че майчинството е същинска благословия, най-хубавият интервал от живота на една жена и какво ли още не. А аз просто се сещам за моментите, когато синът ми ме дърпаше за крачола, а аз държах гореща тава, преди малко излязла от фурната. Когато носех торби с покупки, а той се въргаляше на тротоара, тъй като не можех да го нося. Когато говорех по телефона, а той крещеше за внимание. Наистина не мога да преброя моментите, в които ми се е желало да седна на земята и да си поплача…

И в един миг започваш да се чудиш къде бъркаш, по дяволите. Защо би заменила един твой ден единствено за няколко часа в офиса, когато за всички други майчинството е сбъдната фантазия. Искам да кажа на всички „ съвършени “ майки, които популяризират този интервал от живота на всяка жена – пробвайте се да бъдете по-искрени! Не всеки миг си заслужава, някои са просто гадни.

Понякога детето ви ще се тръшка на публични места, ще ви удря или бута. Няма да желае да яде това, което сте приготвили, а още по-вероятно е и да го плюе. Ще водите няколкочасови договаряния, единствено с цел да си измие косата. И описът продължава до безспир. Ще се борите с страсти като яд, гняв, горест, а несъмнено и позор, в случай че си изпуснете нервите. Защото и това ще се случи някой ден. Ще се питате дали сте неприятна майка, дали не бъркате някъде, дали другите не са разкрили някаква загадка рецепта за спокойни деца и щастливи майки.

Не сте неприятна майка, просто сте човек! Опитвате се да живеете в два свята, единият от които е нов и просто не знаете какво да вършиме, с цел да не се неуспехите. С времето ще се научите къде са вашите граници, по какъв начин и по кое време е време да се погрижите за себе си и какъв брой друго е майчинството за всяка жена. Ще се научите да обичате себе си и да разбирате детето си, даже когато желаете да избягате или да се скриете в банята за 5 минути. Ще осъзнаете какъв брой дълбоки са майчината обич и отдаденост. Но не бързайте, дайте си време. Никой не чака от вас да сте съвършени, не го правете и вие. На мен ми лиши съвсем 3 години, с цел да реализира мир и естетика със себе си и с майчинството. И запомнете, че всяка майка е най-хубавата за своето дете, по тази причина не губете времето си в мрачни мисли, а се радвайте на всеки миг, който си заслужава!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР