Когато децата не са приоритет и изцяло липсват тези услуги,

...
Когато децата не са приоритет и изцяло липсват тези услуги,
Коментари Харесай

Търсят финансиране за горещия телефон деца, работи още 3 месеца на мускули

Когато децата не са приоритет и напълно липсват тези услуги, се стига до това - закриване на горещия телефон в помощ на децата, станали обект на кибертормоз. Това сподели пред Българска национална телевизия Яна Алексиева - психолог, изпълнителен шеф на асоциация " Родители ". За помощ при кибернасилие, сигнали за трафик, тормоз към деца на телефона са признати над 15 000 случаи.

Сигналите са за онлайн тормоз, посягане, полов тормоз, трафик, измами - разнородни са случаите, разясни тя.
 70 % от учениците стават обект на кибертормоз
70 % от учениците стават обект на кибертормоз

Около 80 000 - 100 000 годишно

Освен гореща линия има и психическа помощ и предварителна защита, която се финансиране посредством планове, разясни Алексиева.

Центърът, който поддържа този парещ телефон, е част от световна мрежа. Специалистите от Горещата линия работят с ГДБОП, полиция. Имайки център за безвреден интернет за деца, той е непосредствен до децата. Възрастните се плашим от педофилите, само че подценяваме онлайн издевателството, сподели Алексиева.

Тя отхвърли да търси кой има виновност за закриване на Горещата линия в помощ на деца, станали обект на кибертормоз.

" Имаше воля в последното държавно управление за работа. И двете линии - и превантивната активност, и горещата телефонна линия, ще работят на мускули още 3 месеца, тъй като това е идея ", сподели Яна Алексиева.
 Кабинетът
Кабинетът " уплътни " отбраната на жертвите на домашно принуждение

Засилва се отбраната на жертвите, планува се и безвъзмездна правна помощ в по-голяма част от производствата

В студиото бе и юристът към Национална мрежа за децата Георги Еленков. По думите му има потребност от съответно законодателство за правораздаването за деца. Сега законодателството е от 1964 година, законът е излят в шаблон с тогавашния Закон за другарските съдилища , сподели той. Нужен е нов закон, който да адресира противообществените прояви - затварят деца за напълно дребни прояви, сподели Еленков.

Деца, жертви на полово принуждение бяха затворени в пансион, вместо да бъдат ориентирани към различен вид услуга. Нужно е да се намерения по какъв начин да стане превъзпитанието, ресоциализацията, изясни той.

Нужда от промяна в региона на детското правораздаване - неотдавна имахме случай на, едното - малолетно. Семейството, учебното заведение, средата не са съумели да понижат изискванията, в които това дете е станало такова.

Държавата се сблъсква с рецесии от интернационален порядък, само че не трябва да оставяме обратно правораздаването за деца, добави Еленков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР