Когато Даниел Еса напуска Сирия през 2014 г., бъдещето му

...
Когато Даниел Еса напуска Сирия през 2014 г., бъдещето му
Коментари Харесай

Сирийски бежанец създаде луксозна марка кецове във Франция

Когато Даниел Еса напуща Сирия през 2014 година, бъдещето му във Франция е неразбираемо - не познава съвсем никого, нито пък владее френски. Днес обаче продава лична марка обувки, а негови клиенти са някои от най-заможните хора в Париж и Холивуд, написа Reuters.

30-годишният сириец приключва образованието си по фешън дизайн в Дамаск, само че се постанова да изостави фантазиите си за кариера в родната си страна след експлоадирането на гражданската война. В момента живее в Лил, покрай границата с Белгия, а кожените му кецове с ластични детайли вместо връзки се продават за 330 евро чифта.

Дори американската актриса Упи Голдбърг си поръчва такива, откакто ги вижда на краката на своя другарка по време празненство в Ню Йорк, споделя Еса. Обувките му се продават в Бевърли Хилс, Париж и Корсика, след няколко седмици му следва да отвори и първия си личен магазин.

Даниел Еса се научава да шие около баба си. Останалите членове на семеството му обаче били срещу тези занимания, тъй като считали, че шиенето е женска, а не мъжка работа. " Затова с баба взехме решение това да бъде нашата дребна загадка. Тя ме учеше на занаята, само че зад тила на роднините ", спомня си той.

Решението да напусне Дамаск не е било елементарно, споделя Даниел Еса. За разлика от родния му град Хомс, сирийската столица съумява да избегне дейните бойни дейности по време на войната. Освен това дизайнерът към този момент е отворил лична работилница и магазин в града, когато спорът избухва.

" Виждах, че войната се доближава до Дамаск. Имаше набези съвсем всекидневно, а и виждах по какъв начин доста от моите другари един по един напущат. Тези, които имаха опция и средства, несъмнено ", споделя той. Откакто напуща Сирия, не е виждал фамилията си.

От вътрешната страна на всеки чифт от неговите обувки e гравирана дума - " Свобода ", " Целувки " или " Мир ".

" Всеки приказва за международния мир, само че аз в действителност се надявам някой ден да настъпи мир в нашия свят ", споделя още Еса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР