“Когато дадена партия предложи нещо добро, ние го приемаме. Законопроектът

...
“Когато дадена партия предложи нещо добро, ние го приемаме. Законопроектът
Коментари Харесай

ГЕРБ ще подкрепи Закона на БСП за каналджийството

“Когато дадена партия предложи нещо положително, ние го одобряваме. Законопроектът на Българска социалистическа партия за битката с мигрантите е положително предложение и ние ще го подкрепим ”. Това съобщи Радомир Чолаков от ГЕРБ в коридорите на Народното събрание, съобщи БГНЕС.

Атанас Атанасов, съпредседателят на " Демократична България ", също посочи, че има съображение да се поддържа законопроектът на Нинова. “Трябва да се одобряват ограничения от страна на Народното събрание, само че казусът е в организационното положение на Министерски съвет и корупционните практики, които покровителстват каналджийството.

“Проблемът е на българо-турската граница, тъй като на границата с Гърция няма подобен мигрантски поток. Трябва да бъдат подготвени в допълнение униформени служители на реда, с цел да ни се пази границата, и да бъде одобрена в по-голяма степен дипломацията сред двете ни страни ”, посочи още Атанасов. “От една страна Министерство на вътрешните работи би трябвало да посреща риска на входа на страната и да бъдат пресечени корупционните практики ”, разяснява още той.

Костадин Костадинов от " Възраждане " пък не е на мнение, че подобен законопроект няма да даде резултат.

“Докато българската войска не бъде ситуирана по границата няма какво да се промени и да бъде възпрян мигрантския напън . Ако имаше 24-часов надзор по границата от армията, нямаше да ги има тези нещастия от през вчерашния ден. Сега да се четат заявления по какъв начин се желае да се усилват наказванията за каналджиите няма да реши генералния проблем ”, посочи Костадинов.

От през вчерашния ден служител на реда е с заплаха за живота след опит на жандармерията да спре бус с мигранти. В Бургас по-късно денем бяха арестувани и 10 незаконни чужденци след гонка с полицията, а през днешния ден бяха задържаха и 10 незаконни чужденци след гонка с полицията в София. Днес имаше поредна полицейска гонка на автомагистрала “Тракия ”.

По-рано през днешния ден Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия на трибуната в Народно събрание, съобщи, че всички приканват институциите да вземат ограничения, от партията към този момент са внесли законопроект за битка с каналджийството . Тя прикани законопроектът да бъде прегледан на Правна комисия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР