Когато чуем за буркани, първата ни мисъл е за зимнина,

...
Когато чуем за буркани, първата ни мисъл е за зимнина,
Коментари Харесай

Смес за сладкиш в буркан? Умно и вкусно решение

Когато чуем за буркани, първата ни мисъл е за зимнина, артикули, които са полуготови, прибират се за избран интервал от време и се употребяват след това.

Тук обаче няма да ви приказваме за туршии, а за нещо доста по-различно, прелестно и ароматно - бурканите със смеси за сладкиши.

Рецептата за сладкиш в буркан може да бъде автентичен и въодушевяващ подарък за феновете в кухнята. Подаръкът - красиво спретнат и забавно поднесен буркан декларира на получателя грижата ни и отношението ни към него.

Тези предписания са и елементарен и комфортен метод за бързо подготвяне най-вече на десерти, когато времето е ъгъл и желаеме да се измъкнем от обстановката.

Какво съставлява рецепта в буркан?

Необходимите съставки от дадена рецепта се мерят и се подреждат на пластове в нужното количество в приблизително огромен буркан. Ако рецептата съдържа бързоразвалящи се артикули, те се разказват на малко листче настрана и се прибавят в следствие, привързани красиво към буркана. Всеки буркан има етикет с дата на валидност, название на рецептата, която съдържа, и инструкции за приготвянето.

Когато имаме време, можем да подготвим бурканите и етикетите и в обстановки на потребност да действаме без закъснение и да сътворим небрежно апетитен сладкиш.

Предлагам моята обичана рецепта за примес за сладкиш в буркан, само че вие също можете да пандизите ваш буркан с обичана рецепта:

Смес за мъфини с банан в буркан

 Смес за сладкиш в буркан? Умно и вкусно решение

Течни артикули за в допълнение прибавяне:

1 яйце

1.к.ч. олио

½ портокал (изцежда се сока)

1 бр. банан

Сухи артикули за буркана

½ ч.ч. кафява захар

½ ч.ч. пълнозърнесто брашно

½ ч.ч. смлени овесени ядки

2 шепи смлени сурови ядки (орехи, бадеми)

½ пакетче бакпулвер

1 ванилия

щипка сол

Начин на подготвяне:

Това изложение се отпечатва на етикета или се привързва навито листче с описанието.

В огромна купа слагате в допълнение описаните бързо развалящи се артикули и ги разбърквате до приемане на хомогенна примес.

Изсипвате наличието на буркана и бъркате с дървена лъжица до цялостното абсорбиране на сместа.

Може да изпечете в кексова форма, авансово намазнена, или във формички за мъфини, усетът и в двата разновидността е еднообразно прелестен.

Приготвяме обичан сладкиш за 30 минути и той е с съвършен усет и визия.

Ако и вие цените времето и гостите си, сигурна съм, този дребен трик ще ви помогне да се справите ослепително при липса на време и/или изненадващи посетители.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР