Когато човек за първи път отиде на плаж и се

...
Когато човек за първи път отиде на плаж и се
Коментари Харесай

Трябва ли да ползвате защитни кремове с SPF филтри, ако вече имате тен?

Когато човек за първи път отиде на плаж и се почувства „ бял “, той постоянно нанася предпазен крем върху себе си

Дори и да имате загар, ползвайте слънцезащитни артикули

Но незабавно откакто леко потъмнеят, множеството хора стопират да употребяват отбрана. Трябва ли да извършите това? Можем ли да предположим, че полученият загар към този момент служи като защитна преграда?

Татяна Егорова, кожен лекар, козметик, трихолог дава отговор:

– Тук би трябвало да наблюдавате по какъв начин тъкмо изгаряте. Най-общо казано, постоянно би трябвало да нанасяте предпазен SPF крем върху кожата си. Дори изгорената от слънцето кожа може да изгори още веднъж. Ако към този момент имате постоянен тен и заспите някъде под парещото слънце, отново ще има изгаряне на кожата.

Също по този начин е естествено да се запитате дали е належащо да се понижи равнището на отбрана, да вземем за пример вместо крем с филтър от 50 SPF, да се вземе подобен с 30, когато към този момент имате постоянен загар. Чисто теоретично е допустимо, защото слънчевото изгаряне към този момент е фактор на отбрана. Тъмната кожа пропуща по-малко слънчеви лъчи и можете да се опитате да намалите равнището на отбрана. Но в случай че е допустимо, по-добре е да не вършиме това.

Почерняването ни оказва помощ да подобрим нашия фототип

Най-лек е първият (скандинавци и славяни), най-тъмен е шестият, към който спадат афроамериканците. Съответно, всеки фототип се нуждае от друго време, с цел да изгори. Когато вършим слънчеви бани, ние по този метод усилваме фототипа си, трансформираме се да вземем за пример в четвърти – нещо като шоколадови кубинци, да вземем за пример. По този метод времето на слънчево изгаряне се усилва. И в случай че бихме изгорели за час без да имаме никакъв загар, то в такава обстановка ще изгорим за 2-2,5 часа. Следователно защитният фактор не може да бъде отстранен, само че при предпочитание може да бъде понижен.

В този случай би трябвало също да следвате разпоредбите за актуализиране на отбраната. Ако сте изцяло бели, тогава е нужно да употребявате предпазен фактор 50+ и да го слагате още веднъж въз основа на минималната еритемна доза. Какво е това значи „ еритемна доза “? Това е времето, през което ще се появи зачервяване на човешката кожа под директна слънчева светлина. Например при третия фототип зачервяването може да се появи след 40 минути, условно. Ако човек е намазан с крем с филтър 50+, след 80 минути ще се появи зачервяване. Съответно, в такава обстановка отбраната би трябвало да се актуализира на всеки 80 минути. Хората от първи фототип нормално изгарят незабавно, и като цяло те не могат да излязат навън слънце. При тях отбраната би трябвало да се маже постоянно, а мазилата които се избират е нужно да са висок клас.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР