Когато човек има слаба нервна система, той често изпитва тревога,

...
Когато човек има слаба нервна система, той често изпитва тревога,
Коментари Харесай

„Когато човек е спокоен, има и здраве, и сила.“ 2 упражнения от майстор Му Ючун за успокояване

Когато човек има слаба нервна система, той постоянно изпитва паника, безпокойствие и боязън. Такъв човек има тревожни сънища. Каква е повода за това положение? Причината е, че силата на този човек не е проведена и хармонична. Когато силата не е в естетика, тялото ни става едва.

В този случай човек не може да бъде здрав. Човек е здрав и мощен, когато е спокоен, споделя китайският занаятчия Му Ючун.

Според Му Ючун главната причина за безпокойството ни не е ритъмът на живот. Китайският занаятчия вижда повода в това, че хората не се грижат за тялото си, не го упражняват. Заради това нашите мускули, нерви и цялото тяло стават слаби. И когато тялото отслабва, се появява безпокойствие и тревога.

Как да решим този проблем?

Му Ючун приказва за две извършения, чието осъществяване не лишава доста време. Ако ги вършиме вярно, тогава единствено след пет минути човек се усеща по-спокоен и по-отпуснат.

Първо упражнение: дишане

По време на нашето раждане на човек се дава сила, която остава с него през целия му живот. Тази сила се намира в региона на пъпа. В Китай това място на тялото се назовава „ дантиан “.

Жизнената сила идва и се съхранява тук. Това познание е належащо за осъществяване на първото упражнение, изяснява Му Ючун.

За да извършите първото упражнение, би трябвало да поемете обикновено въздух през носа. При поемане въздухът идва от главата и се спуска все по-надолу, стигайки до пъпа. След поемане издишваме постепенно.

„ Не дишаме нито с гърдите, нито с белите дробове, а със стомаха “, споделя Му Ючун.

Трябва да създадем петнадесет такива вдишвания и издишвания, при които тялото ни запомня този мирис. След това вършим същите вдишвания и издишвания, само че вършим издишването по-шумно. Издишваме да вземем за пример със звука „ а “.

По време на звучното дишане разперваме ръцете си встрани и ги връщаме обратно, като държим дланите си отворени, една против друга. При поемане разтваряме дланите си, а при издишване ги приближаваме една към друга, само че не ги съединяваме.

Извършваме звучно дишане с отваряне и затваряне на дланите за една до две минути. Упражнението може да се извършва със затворени очи.

Според Му Ючун по време на това упражнение дланите се употребяват, с цел да се откри чувството за магнит в тялото.

– Когато намерите своя магнит, топлината ще стартира да се популяризира в тялото ви и нервната ви система ще се почувства добре. Ако не сте намерили магнита, ви е студено. Когато тялото ви е студено, настава безпокойствие. Когато намерите своя магнит, т.е. почувствате топлота в някоя точка на тялото, топлината ще потече от него по цялото тяло и вашето здраве ще стане доста по-добро, изяснява Му Ючун.

Второ упражнение: почукване

Извършва се откакто сте намерили магнит и усетите топлота. Продължаваме да вдишваме дъха от предходното упражнение със звучно издишване, до момента в който правим леко потупване в региона на гърдите и пъпа. Почукването може да се прави с пестник или отворена длан.

– Докато издишвате, произнесете звука „ а “. При почукване по тялото ви ще се появят трептения. В това упражнение би трябвало да намерите своя темп, като въображаемо произнасяте броенето: едно-две-три, едно-две-три. Ритъмът е най-важното. Няма значение в какъв ред удряте. Можете да ударите няколко пъти едновременно в региона на пъпа с лявата и дясната си ръка, по-късно един път отдясно в региона на гърдите с лявата ръка и един път от лявата страна на гърдите с дясната ръка. Основното нещо е да намерите своя темп. Когато го намерите, вашата нервна система незабавно ще се успокои “, споделя Му Юйчун.

Това упражнение също би трябвало да се извършва за една до две минути. Според китайския занаятчия тези две техники ще ви оказват помощ да се успокоите тук и в този момент. Но това не значи, че след един подобен комплекс човек в никакъв случай повече няма да бъде нервозен или обезпокоителен.

За да станете спокойни, би трябвало да вършиме тези две извършения непрекъснато. Тази процедура, взета от китайската традиция, е помогнала на доста хора да подобрят здравето си, споделя китайският занаятчия Му Ючун.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР