Когато бяхме на прага да продължим този процес (европейския) и

...
Когато бяхме на прага да продължим този процес (европейския) и
Коментари Харесай

Пендаровски: Източният ни съсед водеше антимакедонска политика от 19-ти век на прага на ЕС

" Когато бяхме на прага да продължим този развой (европейския) и да го приключим в рекордно време... на пътя ни застанаха двама съперници - източната ни съседка, която, водена от анахроничната, антимакедонска и антиевропейска политика от 19 век, ни блокира, и съперници от вътрешната страна. "

Това съобщи македонският президент и претендент за втори мандат Стево Пендаровски от Социалдемократическия съюз /СДСМ/.

Той организира избирателен протест в община Аеродрум.

Като два значими момента за страната през последните години той уточни присъединението към НАТО и започването на договаряния с Европейския съюз.

" И когато бяхме на прага да продължим този развой и да го приключим в рекордно време, т.е. 4-4,5 год. договаряния. В този миг на пътя ни застанаха двама съперници - източната ни съседка, водена от анахроничната, антимакедонска и антиевропейска политика от 19 век, която ни блокира. Имахме и съперници от вътрешната страна ", сподели Пендаровски, визирайки България.

" Най-голямата опозиционна партия по незнайни за мен аргументи реши да блокира европейския ни път. Не се схванаха за най-баналното нещо, което можеше да се случи - с изключение на седем народи и елементи от народи, които имаме в нашата Конституция, да прибавим още шест, в това число и дребната българска общественост. Сега, с помощта на синергията сред външни и вътрешни врагове, ние се самоблокираме, което значи изолираност в дълготраен проект, в случай че не получим вашата поддръжка на 24 април, с цел да станем пълновръстен член на Съюза ", съобщи президентът пред поддръжниците си.

Стево Пендаровски прикани за обединяване и реализацията на стратегическите цели на страната.

" Една от тях е участието в развития свят, тъй като всичко останало е връщане към балканското минало, обременено с спорове и ненавист ", изясни той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР