Кога се появява високата температура Всички сме били болни и

...
Кога се появява високата температура Всички сме били болни и
Коментари Харесай

Какво помага за бързо сваляне на температура

Кога се появява високата температура
Всички сме били заболели и с висока температура. Това се случва, както в есенно-зимният интервал, по този начин и през лятото. Един от индикаторите, че в организъма ни се случва нещо е нарасналата температура.
Главната причина за повишаване на телесната температура, може да е слаб имунитет, сезонен вирус или инфекциозно заболяване.
Специалистите поучават в първите дни от повишаване на температурата да следим за други промени, настъпващи в организма. Сигналите на тялото като поява на болежка, възпаления, оттоци, може да са най-хубавия индикатор, къде се крие виновникът.
Температурата по-ниска от 38 градуса, не би трябвало да бъде парирана с хапчета. С това може единствено да попречите на тялото да се бори интензивно с вируса, попаднал в него.
Ако температурата е породена от мраз и простуда, а не от по-сложни проблеми, може да се третира с някои национални средства и вкъщи.
В случай, че температурата е съпроводена от студена пот, неясно лице и болежка, би трябвало неотложно да потърсите помощ.
Ако изброените способи не оказват помощ при опитите за събаряне на температура, ще би трябвало да се консултирате с здравно лице.
Висока температура: не изпадайте в суматоха!
Лекарите настояват, че високата телесна температура „ се третира като помощник, чието присъединяване би трябвало да е, навременно, само че и краткосрочно “.
Въпреки, че сме насяно с това, високата температура, ни плаши!
Ето за какво, щом има тресчица, всички сили са ориентирани към нападателя. Имунитетът и защитните механизми се задействат и стартират да се бият с него.
Реално, треската е естествена, даже мечтан отговор от страна на тялото. С нея, то отвръща на заболяване или пострадване. Това е естествено заложено предпочитание за самолечение. Така организмът ни се бори, против навлизане на вируси, микроби или нездравословни субстанции. Така бързото събаряне на температура с антипиретични медикаменти не е належащо във всички обстановки.
Като цяло, борбата с треската е на първо място лекуване на заболяването, която е довела до такова положение.
Съществуват обстановки, при които свалянето на температурата е животоспасяващо. Тогава е значимо бързо да се пристъпи към дейности.
Сваляне на температура
Допустими и отвън възможни граници, в които може да варира температурата на индивида са:
Температура 38-38,5 ° C, особено е леко затопляне; 38.6-39.5 ° С, изявена е с умерена топлина; над 39,5 ° C приема се за висока. Температурите над 40.5-41 ° С, могат да са живото застрашаващи за пациента.
Отговорът на организма, към повишаване на температурата е самостоятелен. За хората, със сърдечно-съдови болести, страдащи от конвулсивна подготвеност, даже то повишаване в температура, може да крие доста опасности.
Какво се случва при повишаване топлината на тялото?
Тялото усилва градусите си, редуцира изпотяването, забързва метаболита и това повлиява над мускулния тонус. Кожата е суха и пареща, пулсът се форсира. Тези признаци предизвикат страдащият да трепери. Често се изпитват мускулни болки и изнемощялост, апетитът изчезва.
Какво не би трябвало да се прави за събаряне на температура:
1. Ако пациентът е възрастен човек, без хронични заболявания, не би трябвало да намалява температурата, в случай че не е достигнала 38 ° C-39 ° C. В противоположния случай, може да се попречи на организма да се пребори с инфекцията по натурален път.
Инфекцията, рискува да се популяризира из цялото тяло. Така, може да се стигне до затруднения, а в следствие да се наложи банкет на антибиотици. Наред с това се разтяга интервалът на болестта.
2. Не е желателно да се употребяват артикули, които повишават в допълнение телесната температура. Такива са загряващи масла, парна баня, компреси със алкохол, парещ душ или вана, електрическо одеяло. Горещите питиета, както и тези със наличие на кофеин, способстват процеса да се развива неподходящо за пациента.
3. Затоплянето защищава тялото. Тялото се бори, като единствено смъква температура, посредством пот.
4. Не е вярно да се нагрява или овлажнява въздуха, посредством изкуствени овлажнители. Влажният въздух, прониква елементарно в белите дробове, дружно с микробите. Температурата в помещението е добре да е към или под 22 ° C - 24 ° C. Помещението на болния би трябвало да се проветрява постоянно, само че без това да основава непотребни течения.
Начини за премерване на телесна температура
Орално – при този способ междинната температура е - 37 ° C. За задачата поставете върха на термометъра в устата и под езика. Затворете и задръжте 3 минути. За деца под 4-годишна възраст, този метод не е сполучлив, тъй като децата не задържат термометъра задоволително дълго и той не мери вярно.
Ректални термометри – те мерят температура над нормалната от 36, 6. При него нормата е към 37,5 ° C. Този метод се употребява за мерене при кърмачета. Прилага се, откакто намажете върха на термометъра с мехлем. След това, поставете в ануса и изчакате за към минута.
Аксиларно премерване на температура – самото замерване трае 10 минути. Нормата тук варира - от 36 до 37 ° С.
Сваляне на температура – какво е значимо да помним!
Температура в диапазон от 38-38,5 ° C би трябвало да бъде намалена. Ако трае 3-5 дни, би трябвало да се търси лекарска помощ. Същото предписание важи и в случай че се повиши към 40-40,5°.

1. Пийте повече течности, най-вече вода и чайове, съхранявани на стайна температура;
2. Дръжте стъпалата в хладка, може и студена вода;
3. Правете хладни компреси на челото, шията, под мишниците.
4. Водните процедури е добре да се ползват в банята. Още по-лесно ще е в случай че имате вана. За задачата влезете в топлата вода и последователно добавяйте студена, като свалите до 30-31 ° C.
6. В леглото би трябвало да има единствено материи от естествена тъкан. Памучни облекла, памучно було, калъфка от памук. Всички те ще допринесат комфорта и ще понижат прегряване на тялото.
В процеса по събаряне на температурата се задейства естественият охлаждащ механизъм - изпотяване. В тези обстановки, доминира чувство на жадност и уязвимост. Втрисанията също са присъщи, въпреки, че при събаряне на температурата, стартират да понижават.
До края на 19-ти век се приемало, че тресчица се лекува. Когато бил изобретен аспиринът, през 1897 година. Антипиретичните му свойства се оказали прекомерно нападателни и били причина за последвала температурна уплаха.
В тези години, учените разкрили, че треската понижава времето на заболяване и понижава рисковете от затруднения. Това прави всяка инфекцията по-малко заразна над близките, а тялото освобождава единствено токсините.
През предишния век, даже лекарите, изкуствено завишавали температурата за профилактика и лекувания на сифилис.
Бързо събаряне на температура - да се пият доста течност!
Пиенето на доста чай, плодови питиета и елементарна (не студена) вода, ще защищити тялото от дехидратация, което може да докара до нова, по-висока температура.
Как да свалим температурата - направете оцетна вана!
Слаб оцетен разтвор, прибавен в зоните на щедро изпотяване (подмишници, шия, лакти и подколенни гънки), способства за дейния топлопренасяне на тялото и понижава телесната температура. Добър метод е и накисване на ходилата във вана с оцет и вода.
Как се смъква температурата - използвайте диафоретичен чай!
Добрите антипиретични медикаменти включват чайове и инфузии с малинови листа или липов цвят. Прилага се по 1-а супена лъжица, в чаша гореща вода, като се запарва за към 10 минути.
Как да понижим температурата - направете студени компреси!
Поставете забрадка, навлажнена в студена вода, върху челото и върху областите на изключително щедро изпотяване. В това време, от време на време избърсвате дланите и краката.
Какво още оказва помощ за бързо събаряне на температура
Въпросът към бързото събаряне на температурата вкъщи и без хапчета може да се добави и с някои естествени артикули, в т. ч. билки.
Билките се подготвят на същия принцип:
2-3 супени лъжици натрошени листа от билки се заливат в чаша със закипяла вода;
Оставят се по този начин, да престоят в границите на 8-10 минути;
Готовият чай се прецежда и се употребява готовата запарка на три елементи, в границите на идващите няколко часа.
Къпини, малини, боровинки са отлични помощници за събаряне на температура. Те могат да бъдат сушени или замразени. Перфектно контролират телесната температура и покачват имунитета.
Лимонът, също се е потвърдил добре, против високи температура. Ако го смесите с мед и джинджифил, получавате енергиен микс. Той ще помогне освен за бързо събаряне на температура, само че и за превъзмогване на вирусите през зимата, както и за тонизиране на тялото в лятото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР