Кога болката в лявата ръка е предвестник на инфаркт? Всяка болка

...
Кога болката в лявата ръка е предвестник на инфаркт?
Всяка болка
Коментари Харесай

7 признака, когато болката в лявата ръка е предвестник на инфаркт

Кога болката в лявата ръка е предвестител на инфаркт?

Всяка болежка в тялото е сигнал за помощ. Нашата първа задача е навреме да я определим и да я лекуваме вярно. Появата на болежка в ръцете може да бъде обвързвана с разнообразни аргументи. Може да се появи заради нарушавания на състава на кожата или меките тъкани, в костите, ставите или кръвоносните съдове на ръката и нервни болести. Особено внимание би трябвало да се обърне, в случай че болката е в лявата ръка. Причините могат да бъдат разнообразни. Тя може да бъде както елементарна мускулна болежка, по този начин и сигнал за миокарден инфаркт.

За да разберете дали болката в лявата ръка е обвързвана със сърцето, е значимо да знаете за някои особености.

Как да идентифицирате сърдечен удар?

1. Разберете каква е повода за болката

Притискаща болежка в гърдите се появява по време на сърдечен припадък. В редки случаи всичко протича безболезнено. Така се демонстрира по този начин нареченият “тих ” сърдечен удар, само че като цяло болката се усеща. На първо място, тя се появява в гърдите, по-късно последователно слиза надолу по лявата ръка или гърба.

Обърнете внимание на тези признаци, които по ваше мнение не са свързани с болежка. При инфаркт на миокарда, в допълнение към появяването на болежка в гърдите, в гърба, в региона на шията и лявата ръка, постоянно има и други признаци. Такива са – гадене, замаяност, студена пот, дефицит на въздух, затруднено дишане. Появата на най-малко един признак от тези дружно с болежка в лявата ръка усилва вероятността за сърдечен удар. В такива случаи е нужна незабавна здравна помощ.

Потърсете помощ навреме. При поява на признаците, незабавно би трябвало да се обадите на кола за спешна помощ. Животът ви може да бъде заплашен и всяка секунда е от голяма важност. Помогнете на себе си и преди да пристигна колата за спешна помощ, вземете таблетка аспирин: една – при висока доза и две – при ниска доза. Единичната доза не би трябвало да надвишава 180 mg. Аспиринът предотвратява образуването на кръвни съсиреци в кръвта и оказва помощ за разреждането й. В резултат на това, образуването на тромби стопира и сърцето стартира да действа обикновено.

В този случай нитроглицеринът също оказва помощ – хапче, което би трябвало да изпиете, в случай че подозирате, че имате сърдечен удар. Това лекарство за известно време ще понижи болката в гръдния панер и ще отстрани останалите признаци преди появяването на кола за спешна помощ.

Диагнозата за сърдечна офанзива е допустима единствено след съответния обзор. Ако има съмнение за сърдечен удар, се предписват избрани проучвания – ЕКГ.

2. Определете естеството на болката

Продължителността на болката в лявата ръка има несъмнено значение. Ако не продължи дълго, трае няколко секунди, тогава не се тормозете. Дълготрайна болежка в продължение на няколко дни или даже седмици също не съставлява опасност. Само болката, която трае няколко минути е рискова. Тя може да алармира за настъпването на сърдечен удар. В този случай болката може от време на време да отшумява и да се усилва след известно време. Ако е допустимо, пробвайте да запишете или запомнете продължителността и честотата на болката и по-късно не забравяйте да информирате лекаря.

След тежка подготовка, появяването на болежка в ръката най-вероятно е обвързвана с мускулите, а не със сърцето.

Опитайте се да си спомните какво сте правили през целия ден и какво би могло да аргументи болката в ръката ви?

Не подценявайте външните признаци. Необходимо е да обърнете внимание и на други органи и да откриете съществуването на признаци в тях.

Във всеки случай, всеки човек би трябвало да осъзнава признаците, характеризиращи инфаркта на миокарда:

3. Внезапна болежка в гърдите и по-нататъшното й разпространяване към лявата ръка. Понякога болката се демонстрира в дясната ръка, само че в този случай болката в лявата ръка е по-силна, защото лявата ръка е по-близо до сърцето.

4. Поява на вдървеност и болежка в долната челюст.

5. Болка, преминаваща в региона на раменете и гърдите, създавайки усещане за тежест и напън.

6. Постоянна болежка в гърба.

7. Не забравяйте, че болката може да възникне и по друга причина.

Такива болести като спондилоза и атеросклероза също са съпроводени от болежка в региона на шията.

Инфарктът на миокарда протича с огромно многообразие от признаци. Ако имате единствено някои признака, не ги подценявайте. Незабавно се консултирайте с доктор за бързо диагностициране и дейно лекуване. Само в този случай възможностите за избавяне на живота ви без последици ще бъдат високи.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР