Код жълто за опасно горещо време е в сила и

...
Код жълто за опасно горещо време е в сила и
Коментари Харесай

Код жълто за опасно горещо време и днес

Код жълто за рисково горещо време е в действие и през днешния ден на доста места в страната.

Температурите през днешния ден ще бъдат с градус-два по-ниски, в по-голямата част от страната сред 32° и 37°. В околните часове ще бъде най-вече слънчево, само че на обособени места, основно в Централна България и в планинските региони от Южна, ще превали и прегърми.

Вятърът ще е слаб до сдържан, в западната част на страната от север-северозапад, а в източните региони последователно ще се ориентира от североизток.



Предимно слънчево ще бъде и на следващия ден. Временни нараствания на облачността ще има преди обяд над Източна България, а след пладне над централните региони и планините. Ще бъде съвсем без превалявания. По-хладен въздух ще прониква със слаб вятър от изток-североизток, температурите още малко ще се намалят и ще са сред 30° и 35°, само че остава в действие заплахата от пожари в по-голямата част от страната. В регионите в алено рискът е от най-високата степен - екстремален.

По Черноморието също ще е слънчево. Временни нараствания на облачността ще има в часовете преди обяд, със слаби валежи от дъжд тук-там по южното крайбрежие.
Ще духа сдържан североизточен вятър. Ще бъде по-хладно с оптимални температури сред 27-29°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност и единствено на обособени места ще превали кратковременно. Ще духа слаб, по високите и открити елементи - до сдържан вятър от север. Максималните температури в курортите ще са 23 градуса на Алеко, до 30 в Банско.

Поглед и към континента - облачно, със обилни превалявания и гръмотевици, ще бъде времето в Европейска Русия, както и на Британските острови. Слънчево ще бъде на Пиренейския полуостров и в по-голямата част от Западна Европа, а също и на Балканите. Изолирани превалявания ще има единствено в източната половина от полуострова.

В събота у нас температурите ще останат съвсем без смяна. Ще бъде слънчево, с повече облаци след обяд в планините, където не са изключени и валежи. В неделя и при започване на новата седмица ще бъде слънчево, а температурите още веднъж ще се покачват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР